Nieuwe video: Sigur Ros – Gobbledigook


Joris van alternative.blog tipte me vandaag op een videoclip vol blote mensen en opeens moest ik aan Sigur Ros denken. Gobbledigook stond al een paar weken op mijn to-do list, dus laten we deze clip nu dan eindelijk eens bekijken.

'Inspired by and in collaboration with Ryan McGinley' staat er aan het begin van de video en dan weet je wel hoe laat het is. Of niet, en dan zal ik het je vertellen: Ryan McGinley is een fotograaf die is gefascineerd door de jeugd, de vrijheid, de onbevangenheid en hoe dat uiteindelijk allemaal vervliegt.

In de praktijk komt dat er op neer dat hij nogal vaak naakte mensen fotografeert. Niet op een seksuele manier, maar meer om hen te bevrijden uit de rol die ze in het dagelijkse leven spelen. In zijn foto's (en in deze videoclip, want die is in feite één langgerekte bewegende Ryan McGinley-foto) is iedereen gelijk en één met de natuur. Daar kun je door geraakt worden, of je kunt het walgelijk vinden. Al zijn de mensen die het walgelijk vinden vaak dezelfde mensen die Michelangelo's David vol overtuiging een meesterwerk noemen. Go figure!

En de muziek?

Het werd ook weleens tijd voor verandering. Ik heb nog steeds genoten van albums als Takk… en Hvarf-Heim, maar ik kreeg toch steeds vaker het gevoel dat ik het allemaal al eerder had gehoord. Namelijk op Sigur Ros' meesterwerk ( ). Gobbledigook is nauwelijks te vergelijken met hun oude werk en dat is een goed teken. Ik vind hem mooi, niet zo mooi als hun oude nummers, maar Með suð í eyrum við spilum endalaust is hiermee wel het eerste Sigur Ros-album in jaren waar ik oprecht nieuwsgierig naar ben.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nieuwe video: Sigur Ros – Gobbledigook

  1. david

    Ik kende het nummer al ja. Originele clip, die er wel bij past ;)

    Vond net een nieuwe clip van de makers van de D.A.N.C.E. video
    Flairs – Better Than Prince
    http://www.youtube.com/watch?v=Z_-uKbBYwJk

      /   Reply  / 
  2. Herman

    Heb je nog niet geluisterd dan? Op veel plekken is Með suð í eyrum við spilum endalaust al streaming te horen, zoals op hun eigen site of last.fm. En vandaag ook officieel in de winkels, al heb ik m op internet besteld voor 8,5 euro. Duurt nog even voor ie aankomt.

      /   Reply  / 
  3. erik

    Vandaag alweer? Nice. Benieuwd of Media Markt hem ook al heeft.

    Stream op de site klinkt erg mooi!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>