Nieuwe video: Das Pop – Underground


Verrassend simpele comeback-video van de fantastische Belgische band Das Pop. En waar ik zeg 'verrassend simpel', bedoel ik stiekem misschien wel dat de clip een beetje tegenvalt. Omringd door wat driehoeken, TL-buizen en aan touwtjes hangende stokjes -in een optimistische bui zou je het een kunstwerk kunnen noemen- speelt de band hun liedje.

Dat ziet er lekker dynamisch uit. De camera die op rails rondjes om de band draait is leuk. De amateuristische 'bullet time' scenes zijn top (voor een paar seconden staan de vier simpwelweg zo stil mogelijk), maar als geheel is dit toch niet bepaald een video die ons steil achterover doet slaan. Zo'n vrolijk liedje verdient beter.

En de muziek?

Met de Dewaele Brothers als producers wordt de rock bij Das Pop nog verder naar achteren geduwd om plaats te maken voor pure, nou ja, pop. Een snufje Beatles hier, een refrein dat wel wat wegheeft van Alphabeat's Fascination daar… in een rechtvaardige wereld zou dit nummer in heel Europa de eerste plaats van alle hitlijsten bereiken. In werkelijkheid zal het zelfs in Nederland wel weer weinig doen, maar toch, prachtige muziek.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nieuwe video: Das Pop – Underground

  1. Kars

    Indie pop op z’n best. Geweldig nummer!

      /   Reply  / 
  2. daspop!

    wat voor een debiel heeft dit stukje geschreven? :s

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>