Nieuwe video: Alphabeat – Fascination


Minimalisme is leuk, maar je kunt er ook te ver in doorschieten. Zoals Alphabeat bijvoorbeeld. Met drie eenvoudige decors bewijst de Deense feestband hoe dun de scheidslijn is tussen "strak & tijdloos" en "goedkoop & saai."

Waarbij de videoclip voor Fascination doorslaat naar goedkoop & saai, dat mag duidelijk zijn. We hebben een egaal roze decor, een egaal blauw decor en een egaal geel decor. Spannend is anders. En als de rest van de video uit niets anders bestaat dan spelende bandleden en dansende mensen is het resultaat niet echt iets om vrolijk van te worden.

(Ironisch genoeg wordt de band er zelf wel erg vrolijk van. Een halve bonusster omdat de enthousiaste ontlading op het einde van de video zo aanstekelijk werkt).

En de muziek?

Hits voorspellen is niet echt mijn hobby maar HOLY SHIT! Als dit geen hele grote hit wordt dan weet ik het ook niet meer. Het enthousiasme spat er gewoon van af. Dit is het soort muziek dat je over 50 jaar terughoort in troosteloze infomercials waar presentatoren op leeftijd proberen ons een CD met hits uit de jaren '00 aan te smeren. "Herinnert u zich deze nog? Met dit vrolijke liedje veroverde Alphabeat in de lente van 2008 heel Europa! Bestel nu en profiteer van onze dertig-dagen-niet-goed-geld-terug garantie."

Met dank aan Jur voor de tip.

facebook share facebook share

13 Reacties // Reageer

13 thoughts on “Nieuwe video: Alphabeat – Fascination

  1. Stefan

    Ge-wel-dig XD. En de clip is idd simpel gehouden, maar ik denk dat ik me , bij zo’n nummer, er mezelf nog meer aan had geergerd als het groots was aangepakt. Bij zo’n nummer MOET je het simpel houden

      /   Reply  / 
  2. .

    de niewe clip “craig david – 6 of 1 thing” is uit

      /   Reply  / 
  3. Rick

    Een paar nieuwe Clips ::

    - Verka Serduchka – Kiss Please
    - Matt Costa – Mr. Pitiful
    - Metric – Poster Of A Girl
    - Rooney – I Should’ve Been After You

      /   Reply  / 
  4. Graz

    Ik vind het nummer niet zo leuk, moet ik bekennen. Lijkt voor mij teveel gemaakt, een beetje als de scissor sisters.. Dat vond ik ook niet zo leuk.

      /   Reply  / 
  5. Koeno

    Okee eerlijk…

    Een beetje songfestival… waren dat ooit hits???

      /   Reply  / 
  6. Kars

    @ Koeno: eens kijken, volgens mij had Abba een aardige hit met wat ze toen deden op het songfestival dus het kán wel;)

      /   Reply  / 
  7. Koeno

    Maar hiermee niet

      /   Reply  / 
  8. Rinske

    Echt een geweldig nummer, en lekker vrolijk !
    Ben meteen fan xD

      /   Reply  / 
  9. Gabber

    Ik snap je probleem niet. Ik vind dit echt een hele leuke video en met dat “goedkoop en saai” ben ik het ook niet eens. Hun kleding is trouwens ook heel tof. Het liedje ook.

      /   Reply  / 
  10. banaan

    ik vind het nummer van rooney niet zoveel op die van alphabeat lijken. when did your heart go missing is ook een vrolijk liedje maar dan is het niet meteen hetzelfde.

    alphabeat klinkt wel lekker

      /   Reply  / 
  11. Debby

    Te vrolijk nummer! Je kan zelfs die ene grote glimlach niet wegtoveren van je gezicht ^.^ Je komt er gewoon in een swingende mood van en als dit geen grote hit word, dan weet ik het ook niet meer =) Love it!!

      /   Reply  / 
  12. Debby

    Oh, en bij de Scissor Sister heb je de ene keer zoiets van; zijn die nou allemaal homoseksueel? En dan de andere keer vergis je je erin… En vind die clips van hun ook een beetje té overdreven vrolijk wat het best irritant maakt. Alphabeat is “gewoon-down-to-earth” vrolijk, zodat het binnen de grens van overdrijving blijft en niet té gaat worden

      /   Reply  / 
  13. Pingback: Nieuwe video: Alphabeat – The Spell | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>