Nieuwe video: One Republic – Mercy


One Republic maakt hun reputatie van saaiste rockband op aarde weer eens helemaal waar met deze weinig opwindende zwart-wit videoclip. Op het strand en tussen de duinen speelt de band deze keer. Let vooral op de zanger die, liggend op de grond, verwoede pogingen onderneemt om diepzinnig over te komen.

'I wanted to feel,' zingt hij, nee huilt hij bijna terwijl de zandkorrels tussen zijn vingers glippen. Alles zwaar symbolisch natuurlijk, op zo'n voor de hand liggende manier dat we ons zouden schamen om het te moeten uitleggen. Laten we het erop houden dat hij nog net geen regels uit 'All we are is dust in the wind' begint te citeren.

Aan de andere kant moeten zelfs wij toegeven dat de video er wél mooi uitziet. Bij sommige video's voegt de keuze voor zwart-wit weinig toe, maar dit is niet één van die video's. Met zijn zware contrasten en grofkorrelige beelden is Mercy net een Anton Corbijn foto in beweging. En dat is, ondanks de slaapverwekkende inhoud, best wel fraai om naar te kijken.

En de muziek?

Een hekel hebben we niet aan One Republic. Saai is immers niet hetzelfde als lelijk en hun voorspelbare liedjes zijn altijd goed voor een degelijk zesje. Natuurlijk zullen we ze ook nooit vergeten als de schrijvers van 'Apologize', toevallig wél een briljant liedje. Om al die redenen kunnen we One Republic makkelijk tolereren, maar ons echt raken hebben ze sinds Apologize niet meer gedaan.

Zie ook:
- Nieuwe video: One republic – Say (All I Need)
- Nieuwe video: OneRepublic – Stop & Stare
- Nieuwe video: Timbaland/One Republic – Apologize

Met dank aan Lea en Jur voor de tip.

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Nieuwe video: One Republic – Mercy

  1. JR

    saai is inderdaad het perfecte woord. Ben deze muziek echt beu, van mij moge ze one republic opdoeke.

      /   Reply  / 
  2. Kars

    apologize vond ik trouwens ook vre-se-lijk. Net als de rest van hun nummers, inclusief deze..

      /   Reply  / 
  3. Cj13

    ik kan niet anders dan het daar mee eens zijn!

      /   Reply  / 
  4. Ramon

    Laat die jongens gewoon lekker doen waar ze goed in zijn. Er werd hier laatst door iemand gezegd dat de laatste tijd bands het nodig vinden een ‘nieuwe’, vernieuwen om het vernieuwen en niet om de kwaliteit te verbeteren.

    Op een gegeven moment zal er wel weer een hit komen van One Republic, dit is een redelijk lied, doet me in ieder geval geen pijn aan de oren.

    Persoonlijk vind ik het zesje wel een zeven waard, maar vergeleken met de 9,5 van Apologize is het natuurlijk wat matigjes, maar elk nummer van Coldplay is ook niet zo goed als Clocks.

      /   Reply  / 
  5. Ramon

    Edit knopje zal handig zijn.

    …de laatste tijd bands het nodig vinden een ‘nieuwe’ weg in te slaan*, vernieuwen om het vernieuwen…

      /   Reply  / 
  6. bianca

    ik vind hun helemaal geweldig en het gaat toch niet om de video het gaat toch om de muziek en tekst. Ik zou zeggen kom eens naar een optreden van hun kijken en oordeel dan. Ik geef hun een 10.

      /   Reply  / 
  7. Roxanna

    Ik vind Mercy echt het beste nummer van hun album, al ben ik niet echt fan :P .
    Ik vind dat Ryan zich wel onderscheid met andere zangers op een of andere manier. Ik vind ‘m wel goed.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>