Nieuwe video: Sigur Ros – Inní Mér Syngur Vitleysingur


Zelfs de beste bands hebben weleens een slechte dag. Zo kon het bijvoorbeeld gebeuren dat Sigur Ros op het niet-zo-geslaagde idee kwam een live-video te maken bij hun nieuwe single Inní Mér Syngur Vitleysingur. Dat wij bij videoclips.blog een hekel hebben aan live-video's mag inmiddels duidelijk zijn, maar dit is ook nog eens een slechte live video.

Ten eerste: de 'op-het-podium-bewegen-wij-niet' mentaliteit van Sigur Ros was geen probleem toen ze nog nummers speelden als Svefn G Englar, maar bij hun feestelijke nieuwe geluid wordt het wel een beetje problematisch. Helemaal omdat alle muzikanten hier juist zo feestelijk zijn aangekleed. Om dan toch al die ernstige gezicht te zien spelen biedt een nogal treurige aanblik.

Ten tweede: als je weet dat een opname gebruikt gaat worden als officiële videoclip, is het dan echt teveel gevraagd om een extra camera op de zanger te richten? Nu heb ik me twee minuten lang afgevraagd hoelang Jónsi al een baardje had en sinds wanneer hij zo goed kon buikspreken.

En de muziek?

Maar oh-la-la, wat wordt er veel goedgemaakt met de muziek. De fans van Sigur Ros werden nogal verdeeld door het laatste album. Sommigen vonden het een grote stap terug, terwijl andere luisteraars het nieuwe geluid juist omarmden. Zoals ik bijvoorbeeld! Het heeft alles wat we al goed vonden aan Sigur Ros, maar dan anders. Puntiger, gelaagder, vrolijker, maar toch nog steeds ontroerend. Með suð í eyrum við spilum endalaust begint zelfs langzaam uit te groeien tot mijn favoriete SR-album, met dit nummer als uitstekend voorbeeld van het nieuwe geluid. Super!

Zie ook:
- Nieuwe video: Sigur Ros – Gobbledigook

Met dank aan Tom voor de tip!

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe video: Sigur Ros – Inní Mér Syngur Vitleysingur

  1. Kars

    Haha ze staan er wel erg droog bij ja. Zo heb ik de arctic monkeys er ook wel eens bij zien staan op pinkpop, was geen gezicht:P Muziek gaat wel, vind het toch niet echt geweldig. Misschien ook omdat ik het niet kan verstaan;)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>