Nieuwe video: Kings of Leon – Sex On Fire


Verwacht in deze videoclip, ondanks de songtitel, geen hete seks. Er komt zelfs geen vrouw aan te pas, al is de setting dan wel weer toepasselijk broeierig. Liefhebbers van zwetende mannenlijven komen behoorlijk aan hun trekken, maar zoek daar vooral niet teveel achter; de Kings of Leon bestaan nog altijd uit drie keurige broers en hun neef.

Nee, zanger Caleb Followill is niet bepaald opgewonden. Hij ziet er eerder ziek uit. Deze hele vervreemdende videoclip laat zich dan ook gewillig interpreteren als een langgerekte ijlende koortsdroom. De wind waait, kippen lopen rond, iemand scheurt pagina's uit een boek en steeds als Caleb overeind wil komen duwen zijn broers hem terug in bed.

Er is geen touw aan vast te knopen en ik ga er stilletjes vanuit dat dat misschien wel Sophie Muller's bedoeling was. Een onbegrijpelijke video zodat het publiek zich net zo verward voelt als de doodzieke Caleb? En waarom ook niet. De visioenen hadden er dan alleen wel wat enger en spookachtiger uit mogen zien. In zijn huidige vorm is Sex On Fire eigenlijk vooral irritant vaag en uiteindelijk zelfs een beetje saai.

En de muziek?

Waar de videoclip uiteindelijk teleurstelt is de onderhuidse spanning in de muziek juist bijna tastbaar. Die enorme ontlading waarvan je de hele tijd vermoedt dat hij eraan zit te komen? Hij komt niet. Juist daardoor blijft die broeierige opgewonden sfeer zo lang hangen. Ik ben niet echt een fan van deze band, maar dit nummer is toch wel heel erg geslaagd.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe video: Kings of Leon – Sex On Fire

  1. Stefan

    Eindelijk is de nieuwe videoclip van Maria Mena te bekijken. De laatste tijd wordt ze al flink gedraait op de Nederlandse radiostations met haar nummer ‘All This Time’. Vandaag is voor de rest van de wereld (na Duitsland die al een weekje betaald een voorsprong kreeg via de iTunes Music Store) de video online gegaan!

    http://nl.youtube.com/watch?v=B22ma2iw5_8

      /   Reply  / 
  2. Una

    hij heeft zooo sexy stem:D

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Nieuwe video: Sade – Soldier Of Love | Videoclips

  4. Pingback: Nieuwe video: Broken Bells – The High Road | Videoclips

  5. Pingback: Nieuwe video: Armin van Buuren/Sophie Ellis-Bextor – Not Giving Up On Love | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>