Nieuwe video: The Last Shadow Puppets – My Mistakes Were Made For You


Ik moet toegeven dat de onverschillige hoofden van die twee Last Shadow Puppets hem wel beter maken. De clip. Je ziet ze bijna denken: jullie hebben vast geen flauw idee wat deze video betekent en dat kan ons toevallig geen ene fuck schelen. Dat stoere, onverschillige imago, dat heeft wel wat.

Maar tegelijkertijd verdenk ik hen er ook van dat ze er zelf ook weinig van begrijpen. Van de hele clip niet. Want wat zien we nou eigenlijk? Een gekantelde auto. Alex Turner en een meisje achter het stuur. Daarna een korte wandeling. Alex en Miles die een beetje muziek maken en we sluiten af met hetzelfde meisje dat bij het ongeluk vandaan wandelt. Ik wed dat ze gewoon net zo doen en kijken als regisseur Richard Ayoade ze heeft ingefluisterd.

En dat brengt ons bij de vraag of Richard Ayoade zelf eigenlijk wel begrijpt waar deze clip over gaat. Want als hij het niet begrijpt, gaat het dan überhaupt wel ergens over? Met de vorige twee videoclips van The Last Shadow Puppets in gedachten (waar ik ook al niks van begreep) begin ik deze band eerlijk gezegd een klein beetje te verdenken van interessantdoenerij. Van net doen alsof een videoclip mysterieus en diepzinnig is terwijl er in werkelijkheid alleen wat betekenisloze scenes achter elkaar worden geplakt.

En de muziek?

Ja die Last Shadow Puppets, lastig geval. Ik kan horen dat My Mistakes Were Made For You een goedgeschreven nummer is, het schreeuwt alleen om een lekker rommelige Arctic Monkeys-versie met de versterker op tien. Dat brave en beschaafde Shadow Puppets geluid, het doen mij heel weinig en het laat zelfs goede nummers behoorlijk saai klinken.

Zie ook:
- Nieuwe video: The Last Shadow Puppets – Standing Next To Me
- Nieuwe video: The Last Shadow Puppets – The Age Of Understatement

Met dank aan Gabri voor de tip.

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Nieuwe video: The Last Shadow Puppets – My Mistakes Were Made For You

  1. Mark de vries

    Hi there,

    Dit is echt een leuk plaatje met een super videoclip. En dankzij de nieuwe fiat punto recame ( Wat een bijna exact kopie is ) is deze clip weer helemaal in de picture

    zZz – Grip

    http://www.youtube.com/watch?v=xfmJ6m97HqQ&feature=related

    Groetjes Mark

      /   Reply  / 
  2. Johnny

    Saai!!? de wat een prachtige sfeer hangt er in dit nummertje!

      /   Reply  / 
  3. Frank

    Ik persoonlijk vind het nummer echt geweldig.
    Vooral op de LP van The Age Of The Understatement komt dit nummer echt heerlijk uit de speakers.
    en 20 oktober is het zover! eindelijk staan ze dan in NL

      /   Reply  / 
  4. Roos

    ik vind het echt een geweldige plaat, ik kan oneindig lang naar die veel te korte CD luisteren! ahh ik wil erheen 20 oktober..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>