Nieuwe video: The Ting Tings – Be The One


Stel je voor: je wordt op een ochtend wakker en terwijl je de slaap uit je ogen wrijft merk je tot je verbazing dat je in een ziekenhuisbed ligt. Er is een infuus in je arm geprikt en naast je hoor je het regelmatige piep piep piep van een echte hartmonitor. In hemelsnaam, wat heb je de vorige avond gedaan!?

Behoorlijk intrigerend begin van een videoclip, vind je niet? Dat vonden wij dus ook. En we waren diep teleurgesteld toen we merkten dat Ting Tings-zangeres Katie White vervolgens gewoon uit bed stapt en verdergaat met de rest van de video alsof er niks is gebeurd. Alles in de videoclip ná 0:30 speelt zich af op straat. Met geen enkele verwijzing meer naar het ziekenhuisbed. Hoe zit dat Ting Tings?

Niet dat de rest van de video oninteressant is, integendeel, het kan alleen niet op tegen de torenhoge verwachtingen die worden gewekt in de eerste dertig seconden. Maar goed, in de overige 2:23 doen de Ting Tings hun vorige clip nog eens dunnetjes over. Het gaat weer over een scherm in een scherm in een scherm in een scherm, alleen nu niet meer in een abstract decor maar gewoon op straat. Met twee klusjesmannen die de levensgrote schermen achter Katie en Jules dragen. Het is een bizarre lovestory waarin de twee geliefden hun levensverhalen letterlijk en figuurlijk met zich meedragen. Leuk gedaan en waarschijnlijk de beste Ting Tings video tot nu toe. Alleen dat intro, ik ben nog steeds benieuwd hoe dát verhaaltje afloopt!

En de muziek?

Wel, ik dacht heel even dat ik ze begreep. Al die Ting Tings-haters op het internet (en dat zijn er nogal wat). Be The One begint zeldzaam matig met een tam melodietje en Katie waarvan je voor de zoveelste keer bij jezelf denkt dat ze écht niet kan zingen. Misschien hebben die haters toch een beetje gelijk? Maar dan stappen Katie en Jules in de auto, de muziek versnelt, op de achtergrond klnkt een bitterzoet oooo-wiii-oooo koortje en opeens is het toch weer mooi. Het duurt even, maar dan heb je ook wat. Alweer een leuke single van The Ting Tings, ik kan er niets aan doen.

- Nieuwe video: The Ting Tings – That's Not My Name
- Nieuwe video: The Ting Tings – Great DJ
- Nieuwe video: The Ting Tings – Shut Up And Let Me Go

Met dank aan Jur voor de tip.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe video: The Ting Tings – Be The One

  1. Roxanna

    Ik ben niet zo kapot van de Ting Tings maar dit liedje gaat wel

      /   Reply  / 
  2. Mick

    Ik dacht inderdaad ook altijd dat ze niet kon zingen, totdat ik ze een keer live hoorde en ze even een paar hoge noten in zette. Klonkt echt fantastisch! Dus voor alle Ting Tings haters: Goed zingen kan ze wel degelijk, ze doet het alleen niet zo vaak =p

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>