Nieuwe video: Panic! At The Disco – Nicotine

Van het in oktober verschenen album Too Weird To Live, Too Rare To Die! trekt Panic! At The Disco alweer een vierde single: Nicotine. Het album deed het vooral redelijk in Amerika en Canada, maar heeft de oceaan eigenlijk niet overgestoken. De videoclip van Nicotine is opgenomen op een begraafplaats in Queens.

Lees ook: Panic! At The Disco – This Is Gospel

Waarom kijken? Panic! At The Disco heeft al meerdere malen bewezen dat zij ook met een klein budget een hypnotiserende videoclip kunnen afleveren. Ook voor Nicotine was het te besteden bedrag overduidelijk niet al te groot, maar deze keer lukt het de band niet om de goedkope uitstraling te verbloemen. De belangrijkste reden: het concept is veel te dunnetjes. Brendon Urie is totaal radeloos door zijn liefde voor een mooie, jonge vrouw. Zijn zucht naar haar voelt als een nicotine-verslaving, maar het meisje blijkt aan het einde van de clip dood te zijn. Alles wat daartussenin gebeurt maakt een schichtige en onsamenhangende indruk, met een irritante cameravoering. Vandaar dus dat de treurige climax nauwelijks indruk weet te maken. Volgende keer óf een ruimere investering óf een fatsoenlijker concept, please!

En de muziek? Het nummer scheurt ouderwets lekker. Dat begint al met die overdonderende gitaarriff in de intro, en vervolgens klinkt er een refrein dat doet denken aan Panic! in hun beginjaren. Eentje die uitermate is geschikt voor op feestjes en afterparty’s. Terwijl bezwete, schaars geklede mensen nog een hijsje nemen van hun sigaret.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>