Nieuwe video: Gabrielle Aplin – Please Don’t Say You Love Me

Gabrielle Aplin geeft wel om haar vriendje, maar wil vooral niet te hard van stapel lopen. Tijdens intieme momenten houdt ze daarom liever wat afstand. Ze is namelijk als de dood dat hij ‘ik hou van je’ zegt. Deze vier kleine woordjes kunnen de prille relatie namelijk de das om doen. Want, zo redeneert Gabrielle, verder dan houden van kun je niet gaan.

Dat mannen en vrouwen elkaar behoorlijk in de war kunnen brengen over gevoelens, is al langer bekend. Waar mannen veelal kort en krachtig zijn, verkiezen vrouwen vaak het eindeloos analyseren van een relatie. Maar het koppel in Please don’t say you love me maakt het elkaar wel erg moeilijk. Ze zijn ogenschijnlijk smoorverliefd, maar brengen elkaar constant in verwarring. Zij houdt van haar vrijheid, maar hij wil haar niet kwijtraken aan een ander. Wat dat betreft wordt het dubbelzijdige gevoel van het nummer ook in de clip in stand gehouden. Al is de mannelijke hoofdrolspeler wel érg snel jaloers.

De muziek
Een mooi klein liedje met een fijne melodie. Het Nederlandse ‘ik hou van je’ heeft wellicht een nog zwaardere lading dan de Engelse variant, waardoor veel mensen zich hierin zullen herkennen. Vooral zinnen als So let’s not give the game away snijden als een rukwind door dat zachte lentebriesje.

Videoclips.blog-oordeel

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>