Nog onbesproken: Lorde – Royals

royals

Lorde zet zich met Royals af tegen de hedendaagse cultuur waarin roem het ultieme lijkt.

Waarom kijken? Deze video is al een paar maandjes oud, maar mag eigenlijk niet ontbreken op deze blog over videoclips. Ik had nog nooit van Lorde gehoord, maar dat is niet heel gek aangezien het meisje pas zestien jaar is. Denk nu niet meteen aan een tieneridool à la Justin Bieber of Selena Gomez, want Lorde heeft juist al op jonge leeftijd een ontzettend eigen stijl. De video van Royals is net zo uitgekleed als de muziek. Hier zijn geen enorme budgetten aan te pas gekomen of effecten aan toegevoegd. Het gaat over een aantal jongeren dat geluk en voldoening vindt zonder geld of roem. Levensecht dus. Zodoende zijn er ook pokdalige gezichten te zien in plaats van enkel strakgetrokken egale huidjes. Een verfrissend thema, waarmee de roodharige zangeres zich onmiddellijk onderscheidt van haar concullega’s.
En de muziek? Het nummer is volledig kaal gestript. Je luistert slechts naar Lorde’s fascinerende stem, begeleid door een enkel instrument. Geen autotune of andere trucjes. En dat werkt ongelofelijk verslavend! Het is deze relaxte houding gecombineerd met de jeugdige rebellie (tegen de hedendaagse popcultuur) die Lorde nu al tot één van de grootste ontdekkingen van 2013 maakt.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>