Nieuwe video: Sharon Jones – 100 Days, 100 Nights


Pardon? Nieuwe video? Dit ziet eruit alsof het al minstens zestig jaar oud is! Zwart-wit beelden, opgenomen met een stokoude camera, voor een knullig decor. Helemaal expres natuurlijk, want de muziek van Sharon Jones is ook allang niet meer van deze tijd.

Intrigerende vrouw die Sharon Jones. Heeft jarenlang als cipier in de gevangenis gewerkt, besloot tien jaar geleden dat ze nu weleens iets anders wilde. Ze begon liedjes te zingen en had daar vrijwel meteen succes mee. 100 Days, 100 Nights is de eerste single van alweer haar derde album.

Maar is het ook een goede video? Dat is een lastigere vraag. Op alle tegenargumenten die je kunt verzinnen (saai, gebeurt niets, lelijk gefilmd) heeft deze clip hetzelfde ijzersterke antwoord: zo zag het er vroeger ook uit. Authentieker dan dit zul je ze niet snel vinden maar toch vind ik dat ik best mag zeggen dat het een beetje saai wordt.

En de muziek?

Wat je hier hoort is de begeleidingsband van Amy Winehouse. Net zo authentiek, maar dan zonder de moderne accenten die producer Mark Ronson wel toevoegde aan Back To Black. Bij Sharon Jones krijg je echt soulmuziek alsof de tijd heeft stilgestaan. Als je daarvan houdt (ja!) dan zit je nu in trance te luisteren, op je onderlip te bijten en met je hoofd te knikken op het ritme van de muziek.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe video: Sharon Jones – 100 Days, 100 Nights

  1. Meerie

    Heerlijk nummer, lijkt net of hij van jaren terug komt,,maar nog steeds goed luisterbaar,..wel aantal trekjes van Amy Winehouse komen terug, maar wat maakt het uit!

      /   Reply  / 
  2. Robyn

    Het is eigenlijk Sharon Jones’ begeleidingsband. Ze staan ook bekend als ‘Sharon Jones & the Dap-Kings’.
    Amy Winehouse tourde afgelopen zomer met de band door de States. In Europa deed ze het met haar eigen band.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>