Nieuwe video: Duffy – Stepping Stone


Vraag het maar aan iedereen die ooit een vergeefse poging heeft gedaan om te stoppen met roken: slechte gewoontes zijn moeilijk af te leren. En wat rokers hebben met hun sigaretten, dat heeft Duffy met de anonieme 'you' uit Stepping Stone: ze kan er maar niet vanaf blijven.

Duffy laat de details expres achterwege, maar er worden in de tekst genoeg hints gedropt om een goed beeld te kunnen vormen van een pijnlijke, kansloze, maar o zo verslavende relatie: 'you were loving somebody else…the words of love lay on my lips just like a curse…take it all or leave me alone.'

En dus komt Duffy toch weer opdraven als 'hij' met haar afspreekt in een café. Ze weet dat het slecht voor haar is, maar het is zo moeilijk om nee te zeggen. Erg mooi nummer, mooie tekst ook, maar niet zo'n sterke videoclip. Duffy is duidelijk niet 's werelds beste actrice, en hoewel ze hier een dappere poging waagt komt het hele verhaaltje toch een beetje houterig over. Al die emoties waar ze over zingt zijn nauwelijks op haar gezicht terug te lezen. Dan was Warwick Avenue toch een stuk aangrijpender. Voor iedereen die eerder dit jaar stiekem verliefd werd op Duffy is het misschien leuk om in twee of drie 'gewaagde' scenes een glimp op te vangen van haar lichaam, maar toch blijf ik in de toekomst liever zonder clip van dit nummer genieten.

En de muziek?

Onwaarschijnlijk mooi nummer, misschien wel het hoogtepunt op Duffy's Album en nu al bijna een nieuwe klassieker. Dat Duffy geweldig kan zingen mag inmiddels duidelijk zijn, maar let ook eens op de mooie ingetogen muziek. Die zwelt prachtig aan naarmate Duffy steeds harder roept dat ze nooit meer een stepping stone wil zijn, maar aan dat kleine treurige toonladdertje op de achtergrond hoor je al dat ze diep van binnen wéét dat het haar toch niet lukt.

Zie ook:
- Nieuwe video: Duffy – Warwick Avenue
- Nieuwe video: Duffy – Mercy
- Nieuwe video: Duffy – Mercy (Amerikaanse versie)

Onze dank gaat uit naar JP voor de tip.

facebook share facebook share

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Nieuwe video: Duffy – Stepping Stone

  1. Shampadam

    1 woord; Wauw.

      /   Reply  / 
  2. Debby!

    Geweldig mooi nummer! Wat een hitmachine is zij toch :) Als dit geen hit word, dan denk ik dat ze tegenwoordig alleen maar voor muziek kiezen waarvan de stemmen “heel gewoontjes” zijn en allerdaags… Duffy heeft een prachtige unieke stem :D

      /   Reply  / 
  3. Mick

    Jeej, goed dat ze dit nummer heeft uitgebracht =)
    Ligt het trouwens aan mij of brengen Adele en Duffy hun singles altijd tegelijk uit? =p

      /   Reply  / 
  4. sa.

    Ik denk dat het trouwens wel moeilijk is om de emotie die ze in warwick avenue liet zien te evenaren. Ik vind ook niet dat ze geheel emotieloos is in deze clip hoor.
    En verder, zoals we van dr gewend zijn, een geweldig nummer.

      /   Reply  / 
  5. Randolph

    de video is ‘no longer available’

    zou je even een nieuwe kunnen plaatsen?

      /   Reply  / 
  6. erik

    Hij doet het weer, al weet ik niet voor hoe lang. Universal Music is helaas erg fanatiek met het verwijderen van deze video.

      /   Reply  / 
  7. Koeno

    Ja ik ben een van die verliefde…

      /   Reply  / 
  8. Lianne

    Ik heb het eigenlijk een beetje gehad met al die soul-zangeressen.. begint een beetje saai te worden.. sloom met fake emoties.

      /   Reply  / 
  9. Bart

    En nu heb ik haar album gekocht, wat een wereldnummer weer!!

      /   Reply  / 
  10. PINHEAD

    Prachtig! Kippenvel!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>