Nieuwe video: The BPA/Emmy The Great – Seattle


Zo opzienbarend als hun vorige videoclip wordt het natuurlijk niet meer (Toe Jam, met de strategisch geplaatste zwarte balkjes), maar hier is dan toch de nieuwe clip van The BPA. Een moeilijk geval. Het is meteen duidelijk dat Norman Cook opnieuw z'n best heeft gedaan op een creatieve video, maar wij hebben toch onze twijfels bij Seattle.

Het gezicht van zangeres Emmy The Great blijkt te bestaan uit een grote blokkenpuzzel waar op iedere zijde van de ronddraaiende blokken iemand anders staat afgebeeld. Naarmate de puzzel verder in de war raakt wordt haar gezicht een steeds ingewikkeldere collage van verschillende hoofden, die allemaal onverstoorbaar door blijven zingen. Het ziet er, laten we dat voorop stellen, schitterend uit.

Maar toch, maar toch… ergens blijft het knagen. Seattle mist iets. Iets verrassends, iets schokkends, iets grappigs… als er maar iets was om de verveling tegen te gaan. Waarom staan er alleen maar saaie gezichten in de blokkenpuzzel? Hoeveel grappiger had de clip kunnen zijn als Emmy's gezicht was gecombineerd een kwijlende labrador of een man met baard? Er is niets mis met de video in zijn huidige vorm, maar Seattle zit zo dicht tegen briljant aan dat het bijna pijn doet. Met maar een heel klein beetje meer moeite had dit een echte klassieker kunnen worden.

En de muziek?

Wat een naamsverandering al niet met een mens kan doen. Toen hij nog muziek maakte onder de naam Fatboy Slim wist Norman Cook het tegen het einde zelf ook niet meer. Die laatste paar singles waren fletse schaduwen van zijn voormalige frisse geluid. Maar zie! Nu noemt hij zichzelf The BPA en opeens is de muziek weer leuk. Toe Jam konden we nog afschrijven als een eenmalige toevalstreffer, maar nu Seattle gewoon alweer een heerlijk popliedje is kan niemand er meer omheen: Norman Cook is terug!

Zie ook:
- Nieuwe video: Brighton Port Authority – Toe Jam

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nieuwe video: The BPA/Emmy The Great – Seattle

  1. Ebocrombi

    Volgens mij zat er wel een man tussen trouwens.

      /   Reply  / 
  2. Kristel

    Een weetje over Kanye West: zijn second single van zijn komende album zal Heartless zijn.. Heb hem even geluisterd, en jammer genoeg is zijn nieuwe gadget de vocoder weer genoeg gebruikt!!:( Kanye ik wil je oude en normale(de betere, maar ook niet de beste) stem terug!!

      /   Reply  / 
  3. Frank

    @ Ebocrombi:

    Klopt, dat is Norman Cook zelf;)

    Heerlijk nummer, heb Emmy The Great zelf gezien op metropolis festival deze zomer, ook erg tof.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>