Nieuwe video: Rudimental / Emeli Sandé – Free

free

Waarom kijken? Free gaat over buitenbeentjes. Over degenen die meestal niet worden uitgenodigd op de feestjes, over hen die net een paar glaasjes rode wijn meer drinken dan dagelijks wordt aanbevolen. Eenzame zielen die eigenlijk nergens aansluiting kunnen vinden. Deze video van Rudimental en Emeli Sandé had dus vol kunnen zitten met treurig kijkende einzelgängers. Maar dat is absoluut niet het geval. Deze video bewijst juist dat vrijheid overal in verborgen kan zitten. De hoofdpersoon voelt zich misschien een buitenstaander, maar beleeft vrijheid in haar puurste vorm. Als een vogel zweeft hij door de lucht. En daar heeft hij verder niemand voor nodig.
En de muziek? Hoewel de songtekst me ontroert en de stem van Emeli Sandé me kippenvel bezorgt, mis ik toch een soort climax in dit nummer. Mede door de tokkelende opbouw lijkt Free ergens naartoe te werken. Maar daar komt het vervolgens nooit aan. Er komen weliswaar koortjes bij in het refrein, maar die zijn dan nét niet bevredigend genoeg.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>