Nieuwe video: Katy Perry – Wide Awake

Waarom voelen vele popsterren zich toch zo onbegrepen? De roem heeft een keerzijde hoor, lijken ze ons stuk voor stuk duidelijk te willen maken. Hoe zou jij het vinden om iedere dag hijgende paparazzi in je nek te hebben hangen? Om publiek bezit te zijn? Dat is geen pretje hoor! Ook Katy Perry doet een duit in het zakje met deze gloednieuwe video. Maar waar een Britney niet veel verder kwam dan hulpeloos de camera in te koekeloeren, heeft Katy er een innemend sprookje van gemaakt.

De video
Een autobiografisch sprookje welteverstaan, over Katy’s Teenage Dream-periode. Je weet wel, haar tweede album met vijf Amerikaanse nummer 1-hits. De video begint niet voor niets op de set van California Gurls, waarmee het enorme succes begon. Ca-li-for-nia Gurls are undeniable. Wie brult het niet mee als het op de radio komt?

Voor de verandering heeft Katy een donkerpaarse pruik opgezet, want de roze variant is voor zorgeloze Californische meisjes. Als ze in de spiegel van haar kleedkamer tuurt, belandt ze in een enorm labyrint. En dan begint de video pas écht. Een klein onschuldig meisje voert haar langs verschillende obstakels, waaronder een horde flitsende fotografen. Katy Perry ontmoet zelfs haar prins op het witte paard, die onmiddellijk haar vertrouwen schendt. Goh, zou dat misschien iets te maken kunnen hebben met de scheiding tussen haar en Russell Brand, waar de media zo van smulden? Maar natuurlijk, alles in deze video staat bol van de symboliek. Mooi vormgegeven, met een Alice in Wonderland-sausje eroverheen. Katy hunkert er stiekem naar om weer net zo zorgeloos te zijn als dat kleine meisje. Al zal ze die miljoenen dollars op haar bankrekening ook niet ontzettend vervelend vinden.

De sound
Katy is de koningin van de suikerzoete popsongs. De deuntjes zijn radiovriendelijk en irriteren eigenlijk nooit. Zo ook bij Wide awake. Katy’s stem galmt moeiteloos bij je naar binnen, hoewel het nummer voor haar doen wat rustiger is. En toch, als je over tien jaar de grootste hits van Katy Perry opnoemt, zal Wide awake daar geen deel van uitmaken.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Katy Perry – Wide Awake

  1. Machteld

    Jeetje. Videoclips.blog is weer terug? Uit verveling keek ik zojuist even en verrek: het is er weer!
    In ieder geval: ik vind dit liedje mooi en voor Katy Perry’s doen zit er nog best wel wat diepte in. De videoclips ben ik nooit zo over te spreken, ook al knuppelt iedereen mij misschien wel neer voor deze opmerking.
    Groetjes!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>