Nieuwe video: The Killers – When You Were Young


Ik ben wel blij dat niet alle videoclips zijn zoals deze. Het zou te veel zijn. Te vermoeiend. En eerlijk gezegd wist ik niet dat The Killers al zo "groot" waren. Dit is het soort epische video (een proloog van anderhalve minuut!) dat je eerder zou verwachten bij het nieuwe album van een band als U2. Maar dit zijn toch echt The Killers. De afgelopen twee jaar hebben ze alleen maar naar Bruce Springsteen geluisterd, en nu zijn ze terug met een nieuwe single, een nieuw album (Sam's Town) en deze nieuwe clip.


Maar even alle grootheidswaanzin op een stokje, dit is natuurlijk wel een prachtige video. Anthony Mandler (Rihanna "Unfaithful", Nelly Furtado "Maneater", Eminem "When I'm Gone) heeft zichzelf werkelijk overtroffen. In Mexico gefilmd, met een volledige Mexicaanse cast, kijkt het filmpje weg als een prachtige melodramatische telenovella.

In mooie harmonie met waar het liedje over gaat (ja jongens en meisjes, het is niet bepaald leuk om oud te worden) gaat deze video verder waar de meeste sprookjes ophouden. Een naïef meisje denkt haar prins op het witte paard gevonden te hebben. Iemand die haar zal redden. Maar in de harde echte wereld blijkt meneer natuurlijk toch niet zo geweldig te zijn als ze had gehoopt. Hoe dat afloopt zal ik maar niet verklappen, al doet de video zelf dat eigenlijk al wel een klein beetje in de proloog.

En de muziek?

Wat een geweldig nummer is dit! Voor The Killers misschien meer van hetzelfde, maar dan anders. Volwassener. Rauwer. Beter. Je zou willen dat alle bands de moeite namen om zich zo te ontwikkelen. Ik moet bekennen dat ik nooit zo'n hele hoge pet op had van The Killers. Destijds heeft mijn broer me er wekenlang van geprobeerd te overtuigen dat Hot Fuss zo'n mooie CD was, maar ik heb er toen niet serieus naar geluisterd. Nu met terugwerkende kracht misschien toch maar wel.

…en nog maar een keer op Play klikken.

Zie ook:
- Nieuwe video: The Killers – Read My Mind
- Nieuwe video: The Killers – A Great Big Sled
- Nieuwe video: The Killers – Bones
- Nieuwe video: The Killers – Tranquilize
- Nieuwe video: The Killers – Don't Shoot Me Santa
- Nieuwe video: The Killers – Shadowplay

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe video: The Killers – When You Were Young

  1. Herman

    Jaja erik, The Killers zijn gewoon briljant. ik sta al 2 weken weer op met Hot Fuss naar aanleiding van dit briljante nummer.

    Over topzware video’s gesproken: kijk ook eens naar Empire van Kasabian!

      /   Reply  / 
  2. Dr. E

    Ik geef het niet graag toe, maar ik moet je gelijk geven Herman. Ik heb Hot Fuss nu ook, en het is inderdaad een ijzersterk album.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>