Nieuwe video: Sonny J – Enfant Terrible


Stom genoeg hebben we dit briljante liedje nooit besproken op videoclips.blog. (Geen zorgen, we schamen ons diep). Gelukkig zit de nieuwe single van Sonny J alweer geniaal in elkaar zodat we nu een soort van herkansing krijgen. De videoclip zet alle andere videoclips die ooit zijn gemaakt over het circus te schande.

Niet dat het circus van Sonny J er zoveel mooier uitziet, het is meer dat de montage onwaarschijnlijk goed op de muziek is afgestemd. Een siamese tweeling maakt ruzie op het ritme van de muziek, de buikspreekpop lacht op het juiste ritme en ook de vuurspuwer heeft zijn act precies afgestemd op de muziek. Ieder onderdeel van de muziek komt op één of andere manier terug in de clip.

Het is zo goed gedaan dat het er zelfs vanzelfsprekend uitziet. Dat zijn altijd de besten. Je staat er nauwelijks bij stil en het is net alsof iedereen zo'n clip zou kunnen maken. Vergis je echter niet, om beeld en geluid zo goed op elkaar af te stemmen is allesbehalve makkelijk. De editor van Sonny J verdient een staande ovatie voor zijn briljante werk.

En de muziek?

Heel erg anders dan Can't Stop Moving, maar daarom niet minder geslaagd. Sonny J heeft weer een erg mooi liedje bij elkaar gesampled. Franstalige raps, een kalmerende break en een drummer die van geen ophouden weet. En dan die elektrische gitaar! Zo'n stoere rif hadden we dit jaar nog niet gehoord. Enfant Terrible rockt!

Met dank aan Tim Kraaijvanger voor de tip.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Sonny J – Enfant Terrible

  1. Female81

    Ronduit schitterende clip. Hij heeft iets heel sinisters, op de een of andere manier. Van het liedje word ik echter niet echt warm.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>