Nieuwe video: Kubus & BangBang – Float


Je zag ze al in de laatste video van Missy Elliot, en nu zie je ze ook bij Kubus & BangBang: de griezelig getalenteerde Japanse dansers van U-Min. Nu ja, dansers? De eerste 30 seconden staan de mannen zo perfect stil dat ik dacht naar een foto te kijken.

Hoogtepunten zijn er teveel om op te noemen. Mis in ieder geval niet hoe de man in groen zichzelf laat ophijsen door onzichtbare handen en hoe de rode man zijn hoofd kan laten wiebelen alsof er letterlijk een schroefje loszit. Het is creatief, nergens anders mee te vergelijken en fascinerend om te zien hoeveel controle over hun lichaam deze mannen hebben.

Mijn enige bezwaar is dat de video niet speciaal voor Kubus & BangBang is opgenomen. TopNotch heeft de muziek simpelweg over een bestaande performance-video heen geplakt. En hoewel het resultaat 'best goed' uitpakt, zijn de U-Min nog veel fascinerender om te zien op door henzelf gekozen muziek. Merk op hoeveel beter alle bewegingen er uitzien als de choreografie synchroon loopt met de geluiden.

U-Min performance-video (origineel):

Kubus & BangBang – Float

En de muziek?

De beste producer van Nederland doet het weer. Wat een weergaloze track is Float. Klinkt als het beste werk van Autechre, alleen is Kubus niet bang om de muziek een hiphop-gevoel te geven waar Rob en Sean het liever abstract houden. Als ik een instrumentale versie had gehoord zou ik vast zeggen dat het al helemaal 'af' was, en toch weet BangBang iets aan toe te voegen. Al was het maar dat hij met zijn raps melodieën blootlegt die me anders niet eens waren opgevallen.

Zie ook:
- Nieuwe video: Missy Elliot – Ching-A-Ling/Shake Your Pom Pom

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Nieuwe video: Kubus & BangBang – Float

  1. Laila

    die dansers zijn echt indrukwekkend..!

    leuk liedje.

      /   Reply  / 
  2. Darx

    yo Erik.. dr is nog een clip met de U-Min dansers van:

    Martin Solveig – C’est la vie

    http://www.youtube.com/watch?v=po-CIdjvWvY

    wel beetje raar.. nu is het niet meer zo exclusief ofzo.. kbedoel.. ik zie nu al dezelfde moves als in de missy elliot clip… mjaaa… (:

      /   Reply  / 
  3. smee

    combi ???

      /   Reply  / 
  4. Chris van Hattem

    Nieuwe Snoop is da shizzle!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>