Nieuwe video: Junkie XL – Fuck More


Pret met censuur. Junkie XL kan erover meepraten (weet je nog hoe hij zijn naam moest veranderen in JXL voordat hij aan het ELV1S 30 album mocht worden toegevoegd? Want o jee… junkie > drugs > en dan ook nog uit Nederland). Tom Holkenborg begreep ook wel dat er flink in een nummer geknipt moet worden als je besluit het Fuck More te noemen (het klinkt nu meer als Fzkzkzk More). Om de Amerikaanse censors extra te stangen heeft hij de video dan ook maar meteen zo ranzig mogelijk gemaakt.

Maar ze kunnen hem niks maken, want hij heeft alles ook al zelf gecensureerd. Alle blote borsten, blowjobs en onsmakelijk crotch shots zijn keurig weggekrast. Zelfs het wegzappen van het woordje "fuck" in de muziek wordt in beeld gebracht als Junkie die zelf even een stekkertje lostrekt.

Amerika kennende zal dat hen er vast niet van weerhouden om de video alsnog van tv te weren. Their loss, want het is op deze manier stiekem best een geestig filmpje geworden over een Big Lebowski-achtige dude die zich onderdompelt in de wereld van betaalde liefde. Niet alleen met meisjes maar ook met een… paard?

En de muziek?

Dit nummer is ook terug te vinden op de soundtrack van Need for Speed: ProStreet, misschien dat er daarom zo vaak over Pac-Man wordt gezongen? De soundtrack van een computerspel die zingt over andere computerspelletjes, dat is best schattig. De muziek klinkt ondertussen als een lekker hoekig stukje electo. Niet echt subtiel, maar dat is Junkie XL nooit geweest. Die ene scene in de clip waarin een hele mensenmassa op en neer springt op de muziek? Dat is Junkie XL ten voeten uit. En computerspelletjes natuurlijk. Need For Speed is niet bepaald mijn favoriete serie, maar toch kan ik me voorstellen dat het lekker racen is op deze muziek.

Met dank aan PINHEAD voor de tip.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Junkie XL – Fuck More

  1. Female81

    Misschien dat de muziek op zich wel goed in elkaar zit, maar het is mij allemaal wat te lomp en te trendvolgend. Het is me iets te veel ‘volgens de regeltjes’ (hoe hedendaagse muziek zogenaamd zou moeten klinken) gemaakt. Nee, niks voor mij.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>