Nieuwe video: Sidney Samson / Eva Simons – Celebrate The Rain

celebratetherain

Het programma ‘The Hit’ is in Nederland niet de hit geworden waar RTL op hoopte, maar de eerste uitzending leverde wel een toppositie in de iTunes-chart op. Songwriter Mijke Breepoel had namelijk de tekst geschreven van Celebrate The Rain, waar Sidney Samson en Eva Simons vervolgens mee aan de slag zijn gegaan. Het resultaat is nu voorzien van een officiële videoclip en krijgt een internationale release.

Waarom kijken? De titel wordt heel letterlijk genomen in de videoclip. Eva en Sidney doen een traditionele regendans. Dat is dus geen flauw dansje in de regen, maar een ceremoniële dans in de droogte. Oorspronkelijk bedoeld om de regen mee op te roepen en de oogst te beschermen. Ok, zo ver gaan ze dan niet, maar wel staat het duo grotendeels op een kale vlakte. De dans zelf wordt uitgevoerd door een aantal uitbundige professionals, terwijl Eva vooral smekend naar de lucht staart en Sidney het geheel goedkeurend toeknikt. Maar als het dan uiteindelijk ook flink begint te regenen, na zo’n tweeënhalve minuut, voelt dat ook voor de kijker als een bevrijding.

En de muziek? Toen ik dit nummer voor het eerst hoorde, moest ik meteen aan het Songfestival denken. Een dergelijke Nederlandse act zou toch potten moeten kunnen breken? Zeker als je je bedenkt dat wij ‘s werelds voorloper zijn op het gebied van dance en house. En dat Eva Simons een behoorlijk memorabele verschijning is en ook nog eens bekendheid geniet in een groot deel van Europa. Afijn, dat beeld moet ik loslaten, want dat gaat natuurlijk niet gebeuren. Maar Celebrate The Rain vind ik nog steeds in de eerste plaats een performance-nummer. De studioversie klinkt een beetje ingeblikt, maar live kunnen ze hiermee flink uitpakken. Uitermate geschikt voor het festival-seizoen dus.

Beluister hier de nieuwe samenwerking van Eva Simons met R3hab.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>