Ludacris – Money Maker


Dit liedje met deze videoclip heeft deze week de #1 positie bereikt in de Amerikaanse Billboard Hot 100. Dat het liedje het zo goed doet verbaast me niet (de Neptunes slaan weer eens toe), maar wat een waardeloze video heeft Ludacris erbij gemaakt.

Ik kan moeilijk ontkennen dat de beelden goed bij de muziek passen (en dan vooral de schunnige teksten). Wat dat betreft was het ook eigenlijk onvermijdelijk dat dit een video vol danseressen zou worden. Maar moest het nu echt zo ongeïnspireerd? Een kale achtergrond, veel close-ups van Pharrell en Ludacris en voor de rest dus die danseressen.

Als er een geniaal concept achter had gezeten had ik nu bijvoorbeeld kunnen zeggen dat de clip net zo spartaans is vormgegeven als de gekmakend kale beats van de Neptunes, maar ik geloof voor geen seconde dat hier een concept achter heeft gezeten. Als deze clip al ergens uit voort is gekomen dan is het creatieve armoede. Die ene ster heeft hij volledig te danken aan de altijd vermakelijke Pharrell die een paar keer playbackt dat hij de human beatbox is. Een klein glimlach momentje.

En dan nog één klacht. Zou de regisseur dit effect

…voortaan nooit meer willen gebruiken? Het komt beschamend amateuristisch over. Alsof hij voor het eerst een nieuw effect ontdekte op zijn video editor. terug naar de eighties is allemaal leuk en aardig, maar laten we de special effects uit die tijd alsjeblieft daar laten!

En de muziek?

Ik vind Ludacris een verschrikkelijk slechte rapper. De man heeft een irritant accent en teksten als Money Maker gaan werkelijk nergens over (of eigenlijk maar over één ding, maar dan nog. Dit is alleen maar een verzameling niet-grappige oneliners). Aan de andere kant vind ik de Neptunes geweldig. Met hun bekende fileermesje hebben Pharrell en Hugo alles weggesneden wat in de verte zelfs maar een klein beetje overbodig leek, en houden zodoende alleen de absolute essentie over. Een zwaarverslavende beat en een paar spookachtig hol klinkende big band fragmenten. Net genoeg om het geheel spannend te houden. Jammer dat ze deze productie niet bewaard hebben voor een wat getalenteerdere rapper.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Ludacris – Money Maker

  1. denise

    ik ben het helemaal met je eens, dat effect is net alsof alles in elkaar is gezet met windows movie maker ofzo :P verder zoo ongeïnspireerd precies zoals jij het zei

      /   Reply  / 
  2. T-Tags

    ik vind dit zeker ook niet een van de beter nummers van ludacris. Maar als je hem een slechte rapper noemt dan is dat een teken dat je geen verstand van hiphop hebt…

    Dat de clip niet alles is ben ik wel met je eens. Maar elke rapper probeer nu mee te gaan in de Hype Williams hype :p. Of mss heeft Williams deze clip wel gemaakt.

      /   Reply  / 
  3. Christy

    Ik vind het lief wel leukl hoor:o
    komt vooral door pharrell
    maar jullie moete niet zo veel zeike.

      /   Reply  / 
  4. Pingback: Nieuwe video: Ludacris - Everybody Hates Chris | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>