Gloednieuwe video: Fergie – Fergalicious


Fergie in wonderland. Pardon, in Fergieland. Dit is een schoolvoorbeeld van een goed gemaakte video met een groot budget. Waanzinnige decors, voor iedere scene (en dat zijn er nogal wat) andere kostuums en een gigantische hoeveelheid dansers. Het is net zo pretentieloos als de muziek, maar gelukkig een stuk creatiever in elkaar gezet.
Iets dat lijkt op een verhaallijn hoeven we hier duidelijk niet te zoeken. Als het er maar lekker gek en vrolijk uitziet was het motto van regisseuse Fatima Robinson. En dus zien we Fergie als een koekjesverkopende padvindster, Fergie tussen het snoepgoed, Fergie in een jurk, Fergie in een aerobics-kostuum, Fergie die uit een taart springt en speciaal voor de mannelijke kijkers: Fergie die zichzelf insmeert met taart. En dat alles in hoog tempo, geen kans om je te vervelen.

Het resultaat is een bizarre kruising tussen Alice in Wonderland en Sjakie en de Chocoladefabriek. Je kijkt je ogen uit en het is allemaal gewoon goed gemaakt. Ik heb hier heel weinig op aan te merken. Zoals met alles moet het je aanspreken, maar het concept zoals Fatima dat heeft verzonnen is simpelweg goed uitgewerkt en ik kan weinig verzinnen dat beter, mooier of flitsender gemaakt had kunnen worden.

En de muziek?

Smakeloos. Zo leuk en inventief als ik (meestal) de Black Eyed Peas vind, zo verschrikkelijk vind ik de muziek van zangeres Fergie solo. Catchy melodiën zijn ver te zoeken, interessante beats kent ze niet en de teksten… o God, de teksten! Citaatje? "I ain't easy, I ain't sleazy, I'm Fergalicious (so delicious) My body stay vicious. I be up in the gym just working on my fitness. He's my witness." en zo verder. Zou iemand in deze muziek geïnteresseerd zijn als Fergie nu al niet beroemd was? Ik kan het me bijna niet voorstellen. Wanneer duikt ze weer gewoon de studio in met de Black Eyed Peas? Ik weet zeker dat alles dan wel weer goed komt.

Zie ook:
- Nieuwe video: Fergie & Ludacris – Glamorous
- Nieuwe video: Daddy Yankee – Impacto

facebook share facebook share

17 Reacties // Reageer

17 thoughts on “Gloednieuwe video: Fergie – Fergalicious

  1. Poeh

    Het nummer is overduidelijk flink geïnspireerd door het nummer van Gwen’s “ain’t no holler back”. Ik deel je mening dat ze met B.E.P. beter is. (al deed B.E.P. het ook goed, zonder haar).

    Orginaliteit van de tekst was niet het enige probleem. De britten waren niet te spreken over het foute stukje tekst over de London Bridge.

      /   Reply  / 
  2. denise

    vrezelijk die tekst bah …*slaapt*

      /   Reply  / 
  3. Alex

    Duidelijk terug naar BEP. Juist die combi van hun vier was goed.

      /   Reply  / 
  4. jeroen

    ik vind het wel vermakelijk

    -tekst: niet naar geluisterd
    -beats: beetje a la sommige hiphopnummers op de oudere Turn up the Bass-cd’s (jaja… jeugdsentiment)

      /   Reply  / 
  5. X'Jill

    Ik heb dit liedje nog niet gehoord maar ik vond haar vorig liedje ‘London Bridge’ heel goed.
    Ze is zowel solo als in groep (B.E.P) goed.
    IEDER ZIN EIGEN MENIG !!! :p

      /   Reply  / 
  6. MrMaikey

    Nou ik weet niet hoor maar ik vind haar cd echt gewoon kei gaaf. En de meeste zeuren altijd over dr, en dat mag van mij hoor. Zolang ik maar van de cd geniet zeg ik dan maar. Alleen ik merk dus dat het vooral hier is, hier vinden ze haar helemaal niks :D En zeuren over alles wat maar kan, terwijl ik de muziek wel erg leuk vind. Maar oke, dat ze in andere landen wel redelijk goed scoort zegt genoeg. Ferrrrgalicious, I Like It!!

      /   Reply  / 
  7. VINNALICIOUS

    Zeik niet… is goed nummer, goede clip en solo doet ze het in NL niet zo goed maar in Amerika perfecto

      /   Reply  / 
  8. Peter briers

    Dit is gewoon een dikke shout-out naar de oude pophop, meerbepaald “J.J. Fad – Supersonic”
    En met dat in het achterhoofd is dit nummer groots, erg goed geproduced.
    Wat de inbreng van Fergie in dit proces was, kan ik alleen maar raden, maar ik betwijfel het of het veel geweest zou zijn.

      /   Reply  / 
  9. Arian

    Schnappi verkocht ook heel goed, maar ga nou niet zeggen dat dat goede muziek was. Alleen omdat iets goed (of redelijk) verkoopt betekent het niet dat het goede muziek is.

    Ze heeft wel een lekker lijf, maar verder heeft ze niets te bieden. Waarschijnlijk ook de reden dat ze vrijwel de hele tijd met dr boobs of dr reet loopt te showen. Maar die mogen er ook zeker zijn. :P

      /   Reply  / 
  10. debby

    Ik weet niet waar zij mee bezig is…
    In deze clip zingt ze niet, maar praat en rijmt erop los. Erik, ik ben het met je eens, met de BEP was ze een stuk leuker….

    Ze kan maar beter weer terug naar de BEP gaan en aub geen solo’s meer. Waardeloos!!

    (ieders mening voor zich!!)

      /   Reply  / 
  11. Mr.IAT

    er is nix erg aan vind ik alleen het is irri als je het de heletijd in je hoofd houd

      /   Reply  / 
  12. amy

    ik vind hem THA BOMP !
    HELEMAAL PERFECT !!!!

      /   Reply  / 
  13. GoFergie

    het videoclip is wel grappig maar raar.(maarja grappig is raar zker)
    Nummer:Idem,(toch wel goede beat vind ik hoor.)
    Tekst:Wow!Die Fergie voelt zich soms wel erg veel hoor.Ik vin haar in ieder geval niet “so delicious”(wel een mooi lijntje,meer nie).Maar ze heeft tog heel goeie liekes op haar album staan

    GoFergie

      /   Reply  / 
  14. BE

    Hey ik ben uit België en ik wou ff zegge dat Fergie het redelijk goed doet in jullie buurlandje .(Whahah belgië en Nederland verschilt dus wel van smaak)

      /   Reply  / 
  15. Lienn..

    Dat moet wel in zo een clip anders verkoopt het niet.

      /   Reply  / 
  16. Fergz

    Ik vind het egt een van haar leukste liedjes en niet iedereen hoeft zo over haar te zeiken ik bedoel ik vind tokio hotel ook niet leuk en daar zeur ik tog ook niet over!
    Go fergie you rule!!!

      /   Reply  / 
  17. lienn

    Ieuw bah Tokio Hotel :s
    Sorry mensen maar dat moest er gewoon even uit.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>