Nieuwe video: 2Pac ft. Ashanti – Pac’s Life


Eerst single van Tupac’s zesde (!) studioalbum dat na zijn dood is opgenomen. De videoclip is voornamelijk een langgerekte reclamespot voor de The Tupac Amaru Shakur Peace Garden (en ja, dat bestaat echt). Met Ashanti in de rol van engel en veel archief-materiaal van Tupac, dat enigszins is gemonteerd zodat het lijkt of het is opgenomen terwijl hij deze tekst inzong.
De video is ongeveer net zo goed als je kunt verwachten van iemand die al tien jaar dood is. Wat hopen de makers hier nu eigenlijk nog mee toe te voegen? Het voelt meer aan als de nieuwe videoclip van Ashanti dan een echte Tupac-video. Ik krijg er bovendien een heel ongemakkelijk gevoel bij om kleine kinderen bloemen te zien leggen bij de "Tupac bronze statue that rises from a Gothic Cross Water Fountain!", terwijl diezelfde kinderen waarschijnlijk nog niet eens geboren waren op de dag dat Tupac werd neergeschoten. Wat betekenen die bloemen dan eigenlijk nog?

En de muziek?

Laat deze man nu toch eens rusten in vrede. Alstublieft. Breng nog één mooi verzamelalbum uit met al zijn beste songs en laat zijn muziek daarna met rust. Is het dan echt zo erg om iemand gewoon te herinneren om wat hij bij leven gemaakt heeft? Waar hij zelf achterstond en waar hij beroemd mee is geworden? Net zoals de videoclip heeft ook deze muziek helemaal niks meer met Tupac te maken. De eigenlijke raps zijn nog iets eens zo heel slecht, maar de onderliggende muziek en het refrein slaan simpelweg nergens op. Pijnlijk om naar te luisteren. Nul sterren.

facebook share facebook share

54 Reacties // Reageer

54 thoughts on “Nieuwe video: 2Pac ft. Ashanti – Pac’s Life

  1. joop

    tupac the king, wat voor plaat dan ook, alles is goed

      /   Reply  / 
  2. vincent

    hallo
    ze zeggen dat hij dood is, maar is daar bewijs van die foto’s op het net zijn allemaal nep mischien heeft tupac deze nr wel gemaakt.
    je weet het niet only god know’s!!!!!!!!!!!!

      /   Reply  / 
  3. erik

    Al die complottheoriën altijd… zit 2Pac dan soms ergens op een onbewoond eiland samen met Elvis? Nog zo’n beroemdheid waarvan mensen maar niet kunnen geloven dat hij echt is overleden.

      /   Reply  / 
  4. jp

    kijk al deze liedjes zijn een eerbetoon
    aan de grootste rapper ever…
    het is nu 10 jaar geleden en dus reden genoeg om weer een tribute to pac uit te brengen…
    respecteer dat gewoon …
    als je het niet goed vindt moet je gewoon niet luisteren…
    maar pac is en blijft voor altijd
    the greatest ever…

    respect

      /   Reply  / 
  5. Elnino

    Hoe is da nu mogelijk zo’n grootheid af te kraken, dood of levend , de clips en muziek blijven verdomd realistisch tegenover het gekletter van eminem en co.

    Geef mij maar alle dagen pacsken, blijft zalig om hem te blijven horen

    Peace !!

      /   Reply  / 
  6. Gabber

    Blijkbaar was Tupac niet zo’n grootheid als mensen nog vinden dat ze zijn nummers kunnen verbeteren. Laat die vent lekker met rust, zou ik zeggen. Is het iemand trouwens wel eens opgevallen dat er voor zover ik weet geen enkel Nirvana nummer is gecovered? Cobain is ook al iets van 12 jaar dood, maar niemand durft het aan iets van hun te doen, unlike with Tupac…

      /   Reply  / 
  7. samantha

    pac’s alive!
    tbeste dak ooit hoord en!
    respect!

      /   Reply  / 
  8. Freaky

    2Pac zal nooit dood zijn want z’n songs blijven overal ter wereld draaien en elke song die hij uitbrengt is meer dan übernice! Pac’s Life is hier helemaal 100 % compleet totally een voorbeeld van!
    2Pac is ook niet dood want hij werd in 2006 al meer dan 80 keer gespot in L.A.

    Zijn in scène gezette dood is een populariteitsstunt, bedoeld om de verkoopcijfers verder op te krikken. Daarom komen er ook nog steeds albums van hem uit!

    Respect! Peace!

      /   Reply  / 
  9. pac

    respect voor 2pac zijn muziek is altijd goed zo blijf je hem altijd herinneren..
    hij heeft gewoon de perfecte stem voor rap

      /   Reply  / 
  10. Steo2

    e gabber al jij in hans je leven berijkt wat TUPAC berijkt heeft in zijn 25 jaar of strugle leven dan krijg je mijn respect maar tot dan ZWIJG GEWOON en geen onbenuld comentaargeven , ciao baci da steo

      /   Reply  / 
  11. Gabber

    “e gabber al jij in hans je leven berijkt wat TUPAC berijkt heeft in zijn 25 jaar of strugle leven dan krijg je mijn respect maar tot dan ZWIJG GEWOON en geen onbenuld comentaargeven , ciao baci da steo”
    Schattig zeg, ik hoef geen respect. Maar vertel, wat heeftie dan precies berEIkt? Ik bedoel, iets waar je trots op zou mogen zijn?

      /   Reply  / 
  12. beringen gangsta chick

    ben beringendenim gangsta city bizden korkun ulan

      /   Reply  / 
  13. J.k.

    2pac
    50 NIGGAZ HE THUG LIFE

      /   Reply  / 
  14. Theo

    Kunnen jullie normaal lullen.
    Wat een onzin allemaal.Ik geloof dat die eikel 2 of misschien wel 3 hitjes heeft gescoord voor z’n dood. En tijdens zijn leven was het ook niet zo’n lievertje.
    Rot toch op met ’2 pac rules’ en ’2pac forever’. Nog een slappe single ook!

      /   Reply  / 
  15. Robin

    Idd :D
    Al die ‘gangsters’ die nu dood zijn, worden ineens legendes genoemd, ga weg man :D

      /   Reply  / 
  16. Nico "woLk"

    Biggie & Pac, THUG LIFE!

    *Outlawz*

      /   Reply  / 
  17. Nico "woLk"

    Tupac had de flow gast, ga niet zagen over dat hij niets heeft bereikt. Ga eens wat rondneuzen op het internet, zal je wel zien wat hij echt was, welke platen hij allemaal heeft uitgebracht, meer dan je denkt. Niemand doet het hem na!

    *Peace*

      /   Reply  / 
  18. Sonny_16

    Wie het hier over 2pac heeft en zegt da die slegt is, zit zwaar aan de coke..2 Pac is een legende en net als god zal hij trugkome…hit em up en all eyez on me vind ik de chillste gangstashit die hij ooit gemaakt heeft…Dus Wie hier nog commentaar over 2Pac heeft, Mag me mij knokke!
    2 Pac Steal A Life Motthafuckers

      /   Reply  / 
  19. Gabber

    Geachte Erik,
    Ik vind uw intellectuele reviews van videoclips altijd erg rustgevend om te lezen. Het enige minpunt aan reviews van ‘muziek’ van dit kaliber zijn de onintelligente, gewelddadige en bovenal de incorrect gespelde reacties erop. Hiermee verzoek ik u dan ook dit stop te zetten, zolang het nog mogelijk is.
    Ik dank u zeer,
    Mejuffrouw Gabber

      /   Reply  / 
  20. erik

    Geachte Mejuffrouw Gabber, ik heb erg genoten van deze reactie. Zulke momentjes maken het weer allemaal de moeite waard. In mijn ervaring is het niet zozeer de muzieksoort die dit soort reacties uitlokt, maar eerder mijn negatieve beoordeling ervan. De besprekingen op deze site die veel reacties oproepen zijn bijna altijd de besprekingen waarin ik iets negatiefs zeg over een bepaalde artiest. Als haaien die bloed ruiken komen de fans van zo’n artiest me dan vertellen waarom mijn mening niet klopt. Dat gaat helaas niet altijd gepaard met correcte spelling of beleefd geformuleerde klachten. Zo is het leven.

      /   Reply  / 
  21. Gozertt

    He Theo,

    Hou toch even op met je onzin praatjes, iedereen weet dat hij een legende is. That’s it!

      /   Reply  / 
  22. Feis

    Nu jullie het allemaal zo lekker over 2pac hebben :) check ffe http://www.2pac-media.com
    voor al zijn videoclips, muziekalbums etc.
    Luister naar al zijn muziek gratis!

      /   Reply  / 
  23. c

    al die mowfuckers die zeggen dat tupac bullshit is die moeten eens naar zijn teksten luisteren dan hoor je gewoon dat hij de best is zo niet fuck you
    westside for life n****a

      /   Reply  / 
  24. feis

    2pac-media.com Luister naar al zijn albums gratis

      /   Reply  / 
  25. Jub. & Tolo

    2pac is doodgeschoten door orlana orlamps die motherf*cker eeft 2Pac amura shakur gekild
    vuile motherfucker ij durft nie tegenover ons te staan

      /   Reply  / 
  26. tupac

    kijk het maar iedereen heeft zijn eigen smaak en als iemand tupac maar nix vindt dan is dat maar zo.. iedereen kan zijn mening geven als die maar fatsoelijk wordt geuit..

      /   Reply  / 
  27. jossy

    eey man wrm ben je dood gangsta je bent de grootste wrm man grrr :@ ihate it
    kutttt moet een mooi liet je hebben

      /   Reply  / 
  28. theo

    tupac for evah motherf*ckers
    tupac is gewoon de god of hiphop
    hij is de man en niemand anders wie heefd er grote bek over tupac moet hier heen komen tupac rules tupac 4 evah

    peace

      /   Reply  / 
  29. bar

    Hey

    ik zoek dihard fans van 2pac! Ik zou graag met fans willen praten hierover voor een onderzoekje wat ik aan het opzetten ben over zijn fans. Geinteresseerd? email [email protected]

    PS. Goede ‘up to date’ nederlandse fanssite tips kan ik ook gebruiken

    xx

      /   Reply  / 
  30. streetracer 2007

    Wat een bullshit,geen slecht woord over tupac,of je hebt met mij te doen.He’s the best en heeft heel wat bereikt,veel meer dan jij ooit zou kunnen,niemand trouwens,hevige tupacfan

      /   Reply  / 
  31. streetracer 2007

    Je bent een ei en snapt er niks van.

      /   Reply  / 
  32. Brains

    Wat er gezegt word over dit filmpje slaagt op niets ! , first off all die kindere zijn van La zwarte wijke ze aanbidde pac allemaal van jongs af aan ook al ware ze er niet als hij stierf ! + zen liedjes heeft hij zelf geschreve zodat hij nog kon muziek make na zen dood respecteer die wens dan :|

      /   Reply  / 
  33. Marc

    Temidden van dit vredig-gewelddadige Tupacfeest snak ik dus naar nog een reactie van Gabber of Erik…. Zoals Godfried Bomans al zei: “Er is niets zo ontzenuwend als onzin aan te moedigen. Dat ondermijnt de sterkste.”

    Dames, heren Tupacfans, ik nodig u allen uit lid te worden van het Godfried Bomans Genootschap. Wij verwelkomen uw visie op muziek en teksten. Dank u voor de aandacht.

      /   Reply  / 
  34. kimo

    je hebt gelijk ik doe mee als je hulp nodig hebt 2pac 4ever

      /   Reply  / 
  35. 2pacs girlz

    Ola Bola dag freaky alles goed ? seg , je weet nooit of tupac leeft of niet want z’n liedjes zijn gemixt en ze hebben met z’n thuis nog veel nooit uitgebrachte songteksten gevonden maar ik weet het eigenlijk niet of hij nu leeft of niet we zullen het misschien nooit weten :( maar tog hoop ik dat hij nog leeft . Ciao

      /   Reply  / 
  36. 2pacs girlz

    ej KHEBAAAAAAAAA BOZI ACHICK ZAMMEL IMAK PENDEJO PERRA. achterlijke je kent er NIKSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS van !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    FUCK OFF klootzak als je hier niks van weet wrrm ga je dan op deze fucking site homo
    val dood
    ik wens da ik morgen jou fucking begrafenis mag bezoeken fuckker
    SOECKA BIJET

      /   Reply  / 
  37. Davy

    Mensen zeg,

    2pac is dood maar door wat hij gezegd heeft is hij een legende. Mensen denken soms ook dat hij is gezien door hun maar dat zijn look-alikes. Maar voor mij is hij echt alles heb alle albums. Niemand is beter en dat gebeurd ook niet.

    Thug NIGGA 4 LIFE.

    *peace for al the Thugs*

      /   Reply  / 
  38. [email protected]

    thug life,only god can judge me niggas for de homies.

      /   Reply  / 
  39. matthi

    2pac rullez!!
    niemnd ku betr rappn dan em!
    en vo mijn part mogen er nog veel nummers worden uitgebracht!!!
    respect man!!!

      /   Reply  / 
  40. hakkim

    no fuck whith the westcouws tupac was gewoon the best off only god can gudge my
    no fuck whith the westside off you fuck whith us this is real mothefucking gangsteshit 1996

      /   Reply  / 
  41. soon you'll hear me

    Deze liedje vind ik gewoon slecht. Hip Hop van deze dagen IS gewoon ‘slechter’. Als je echte hiphop/rap wilt horen… dan moet je naar Tupac Shakur gaan luisteren. De songz raaken jou hart (tenminste als je het goed begrijpt en als je zoits zelf hebt meegemaakt), de poetie zit in de teksten, en ze hebben een doel. Tupac … you did a good job. R.I.P. The music will allways be alive… Until The End of Time.

      /   Reply  / 
  42. soon you'll hear me

    >>>>>>>>>CORRECTIE

      /   Reply  / 
  43. soon you'll hear me

    >>>>>> NIET SLECHT

      /   Reply  / 
  44. Amaru

    2Pac is volgens mij ook niet dood,
    maar we zullen nooit ook nog maar iets
    van Hem vernemen.
    Nummers als Pac’s Life waren al lang en breed
    klaar en 2Pac zal nooit toestemming hebben
    gegeven om deze ‘vernieuwende beat’ (kan m
    niet aanhoren) uit te brengen, laat staan
    met Ahanti op het refrein.

    Er zijn wel veel aanwijzingen dat ie alles in
    scene heeft gezet in 96 en als dat zo is, weet alleen z’n moeder ervan.
    Dingen als; hij is nooit begraven
    een dag na z’n dood gecremeerd
    en hij vertelt je alles
    al via z’n rijms (goed luisteren
    vooral Makaveli)

    Hij rust niet in peace, maar heeft
    vast wel de piece(place) gevonden die hem rust geeft.
    Zo denk ik erover, en vond m al intrigerend
    toen ie nog leefde.

    Het maakt me ook geen donder uit of ie nog leeft of niet, maar ik denk het wel…

      /   Reply  / 
  45. gallama

    eyy theo hou je mogole bek dicht met je viese praatjes fok jou

      /   Reply  / 
  46. lalalala

    idd idd idd
    zelfs hy

      /   Reply  / 
  47. john

    Theo ik weenie wie je bent maare zo te zien luister jij graag naar Frans Bauer enso want je hebt geen idee wa je nu zit te lulle over 2pac….

    dus bek dicht

    Understand this, Ain’t no nigga like him…
    fuck you and your ideas punk-ass-bitch!!!

      /   Reply  / 
  48. tony montana

    yo luister he 2pac leeft maar wat te vak ken juillie dat weten he ? laterz rustig

      /   Reply  / 
  49. pacfan

    wtf zit je zo te praten over 2pac? Heb een beetje respect voor een artiest. fuck jou mafkees

      /   Reply  / 
  50. stephanie

    de recensie gaat totaal niet om het feit of tupac al dan niet kon / kan rappen maar meer over de producers en anderen die het nodig vinden zijn muziek / rhymes met een beat en refrein op te smukken waarin je (als je het vroege werk van pac erbij neemt dus nog voor the end of time) tupac totaal niet meer herkent, dit is muziek waar hij zich totaal niet meer in zou kunnen vinden.
    je hoort gewoon dat zijn hart en ziel erniet meer in ligt integendeel tot al zijn originele werken.
    en trouwens nirvana werd wel al paar keer gecoverd al zal het niet heel breed uit gesmeerd zijn, door tori amos.

      /   Reply  / 
  51. Emre

    ik hoop dat tupac nog leeft, ik denk het wel, want er staan zoveel dinge over hem op het internet, je gelooft het gelijk,
    en ook in zijn rap : 2Pac – Ghost , hoor je : even if i die, i come back, en daarna zegt ie later ; BLACK HAZE .
    kijk maar op internet, black haze, is een rapper die zich voordoet als 2pac, niemand heeft hem ooit gezien etc.
    en er zijn nog veel meer van die bewijsjes in zijn teksten, luister maar es goed ;)

    Pz

    ———————-
    Rest In Peace Young Nigga There Is A Heaven For a G
    ———————-

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>