Nieuwe video: Opgezwolle – Gekke Gerrit


Het is interessant dat ik van de drie nieuwe videoclips van Opgezwolle dit met afstand de minste vind. Ik bedoel, gewoon wat beelden uit de film afgewisseld met de mannen van van Opgezwolle zelf. Ongeïnspireerder kan bijna niet. Maar toch herken ook ik onmiddellijk dat juist dit clipje de meeste commerciële potentie heeft.

Hoe treurig het ook is om dit te constateren, deze voelt het meeste aan als een “echte” videoclip. Pijnlijk. Twee interessante, artistiek verantwoorde (misschien een beetje té, maar vooruit) en mooie filmpjes voelen minder aan als videoclips dan een uit de hand gelopen filmtrailer met opnames van de band zelf. Ik geef TMF en MTV de schuld.

Tegenvallend dus, maar ik begrijp wel waarom er ook zo’n clipje gemaakt moest worden. En hey, 2 uit 3 video’s de moeite waard is geen slechte score. Dat zijn al twee interessante video’s meer dan sommige andere artiesten in hun hele carriere opnemen.

En de muziek?

In twee raak getroffen omschrijvingen stelt Sticks ons voor aan twee mensen (Gerrit en Gerda) die allebei op hun eigen manier te hard hun best doen om erbij te horen. Even grappig als pijnlijk. De schurende bas op de achtergrond klinkt natuurlijk weer fantastisch, maar wat wil je ook bij een track afkomstig van het Eigen Wereld album.

Zie ook:
- Nieuwe video: Opgezwolle – De Jug
- Nieuwe video: Opgezwolle – Elektrostress

- Opgezwolle – Eigen Wereld

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Opgezwolle – Gekke Gerrit

  1. b.mc²

    Respekt van Duitsland! Extrem fetter Sound!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>