Niet vergeten: Vannacht Opgezolle albumfilm op TV


Vannacht zend de VPRO Opgezwolle’s unieke project Eigen Wereld – de albumfilm uit. Ik heb nog geen idee wat we ervan kunnen verwachten, maar ik hoop (en afgaande op de videoclips voor Elektrostress, De Jug en Gekke Gerrit denk ik ook een beetje dat) de muziek in de film wordt begeleid door videoclip-achtige beelden.

Om er zeker van te zijn dat zo min mogelijk mensen de film kunnen zien zendt de VPRO hem uit vanaf 00:20 uur. Dat is VPRO-logica, zulke dingen moet je niet proberen te begrijpen. Zet maar gewoon een pot sterke koffie klaar er probeer wakker te blijven.

Van de 3voor12-site:

Het is de laatste uitzending van 2006, maar we hebben toch nog een primeur weten te scoren! Voor het eerst kun je op de Nederlands televisie namelijk Eigen Wereld zien, de ‘album-film’ van Neerlands beste hiphoptrio Opgezwolle.

De film gaat over drie oude mannen in een verzorgingstehuis, die zich vroeger Opgezwolle noemden. Cees Geel speelt een bejaardenverzorger die geobsedeerd is door het trio en bovendien vermoedt dat de bejaarde Rico, Sticks en Delic meer weten van de dood van zijn vader.

Meer details over de film kun je hier lezen. Het nieuwe nummer 80-Plussers is ook in de film te horen. De échte Rico, Sticks en Delic komen zelf ook langs om de film aan te kondigen. Een waar Opgezwolle-feest dus, dat kun je toch niet missen? Kijk vanaf 00.20 uur naar Nederland 3!

Zie ook:
- Opgezwolle – Elektrostress
- Opgezwolle – De Jug
- Gekke Gerrit

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Niet vergeten: Vannacht Opgezolle albumfilm op TV

  1. max

    Sorry Erik, maar ik ga om 0:10 kijken op de BBC naar ‘The Girl next door’. Opgezwolle is wel goed, hmmm je hebt me in twijfel gebracht GRRR! ;)

      /   Reply  / 
  2. erik

    Ik hoop dat je voor The Girl Next Door hebt gekozen. Opgezwolle viel behoorlijk tegen. :(

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>