Nieuwe video: Eminem – Berzerk

berzerk

Guess who’s back? Back Again!

Waarom kijken? Eminem neemt ons terug in de tijd door voor een enorme cassetterecorder te rappen. Herinner je je dat bakbeest nog? In de tijd dat Slim Shady hit op hit scoorde had iedereen er wel eentje thuis staan. Ook zijn verschillende scenes geschoten voor een – toch wel redelijk gedateerd -  blue screen in plaats van een green screen. Daardoor krijgt het geheel een behoorlijke jaren ’90 uitstraling. Tussen deze referenties door zijn beelden van willekeurige gevechten gemonteerd. Van mensen die elkaar een flinke trap geven na het uitgaan tot mensen die elkaar in brand steken tijdens rellen op straat. Als het daarmee de bedoeling was om het geheel nog wat grimmiger te maken, is dat gelukt in ieder geval!
Waarom niet kijken? Bij de video’s van Eminem is er altijd een groot verschil tussen zijn humoristische en zijn donkere kant. In die eerste groep passen bijvoorbeeld Without me en The Real Slim Shady, in de tweede groep onder andere Mocking Bird en When I’m Gone. Maar Berzerk past door zijn agressieve toon eigenlijk in geen van beide groepen. Daardoor, en door het constant knipperende beeld, is dit één van zijn minst uitnodigende clips.
En de muziek? De tekst is uiteraard allesbehalve vredelievend; deze keer krijgen onder andere Khloe ‘the ugly‘ Kardashian en Kevin Federline ervan langs. Fans zijn blij, omdat Berzerk klinkt als het oude werk van Eminem, als old school hiphop dus. Niet gek dus dat er volop verwijzingen zijn naar The Beastie Boys en Public Enemy. Of het in het moderne muziektijdperk nog echt potten kan breken weet ik niet, maar het klinkt in ieder geval als een vertrouwde Eminem plaat.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>