Nieuwe video: Eminem – Survival

survival

Waarom kijken? Waar zijn vorige videoclip Berzerk de wat lichtere, humoristische kant van Eminem toonde, overheerst bij Survival het donkere. Daglicht is duidelijk niet aan deze plaat besteed. En wat past er nou beter bij die grimmige sfeer dan beelden van de nieuwste Call of Duty (Ghosts)? Duidelijk een win-win-situatie, want het geheel wordt er nóg grauwer van en de clip geldt tevens als promotie voor het bekende computerspel. De beelden zijn ook nog eens op een creatieve manier verwerkt in de videoclip, zodat het geen moment aanvoelt als product placement.
En de muziek? Eminem spuugt de woorden als meloenpitten uit zijn mond. Een beetje zoals hij dat ook al eens deed op Cleaning Out My Closet – al had hij toen een duidelijkere reden om zo boos te zijn. De rapper klinkt weliswaar gedreven, maar op het agressieve af (evenals de beat overigens). Het refrein, met de vocalen van Liz Rodrigues, maakt het nummer ietwat toegankelijker. Toch hoop ik dat Eminem zichzelf vooral niet té serieus gaat nemen.

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Nieuwe video: Eminem – Survival

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>