Nieuwe video: Nicki Minaj – Lookin Ass Nigga

lookinassnigga

Na een periode dat Nicki Minaj zo ongeveer wekelijks een nieuwe videoclip lanceerde, is het een tijdje stil geweest rondom de rapster. Niet alleen had ze opnames voor de komische film The Other Woman, ook werkte ze aan haar in 2014 te verschijnen nieuwe LP, die de titel The Pink Print zal krijgen. Eén van de eerste nummers hiervan is Looking Ass Nigga, dat tevens op het compilatiealbum van Young Money Entertainment zal verschijnen.

Lees ook: Nicki Minaj – Starships

Waarom kijken? Ruim genomen kun je Nicki Minaj’s videoclips onderverdelen in haar toegankelijke, kleurrijke werk en haar rauwere werk. Lookin Ass Nigga valt, zoals de titel misschien al doet vermoeden, in die tweede categorie. Dus als je hoopte op een vervolg van Starships, zou dit wel eens een extreme teleurstelling kunnen worden. Om haar terugkeer naar de basis (rap in plaats van pop) te ondersteunen heeft regisseur Nabil namelijk een sobere video in zwart en wit afgeleverd. Nicki kijkt al net zo boos als ze zingt, gekleed in een grimmige outfit van de hand van ontwerper Mark Fast en met tepelplakkers. Aan het eind haalt ze zelfs twee geweren tevoorschijn om aan te geven dat het menens is. Een hoop provocatie dus, maar toch, eigenlijk kun je alleen maar staren naar die enorme heupen.

En de muziek? Buiten het feit dat Nicki zich ontelbaar vaak het in Amerika zo beladen N-woord laat ontvallen, is Lookin Ass Nigga vooral goed nieuws voor haar fans van het eerste uur. Het ligt namelijk mijlenver van haar commerciële singles waarmee ze de hitlijsten aanvoerde, en brengt haar terug naar de pure hiphop. En wat dat betreft doet ze beslist niet onder voor haar mannelijke collega’s, met een spervuur aan vloeken en scheldwoorden. Het thema van het liedje – arme sloebers moeten niet denken dat ze een fotomodel kunnen scoren – wordt dus helaas wat overwoekerd door de vorm.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>