Nieuwe video: Lana Del Rey – Shades Of Cool

shadesofcool

Het nieuwe album Ultraviolence laat een nóg wat donkerdere kant horen van Lana Del Rey. De tweede single Shades Of Cool is daar een goed voorbeeld van; de officiële videoclip is nu te bekijken.

Waarom kijken? Volgens mij is Shades Of Cool Lana’s sollicitatie om de volgende Jams Bond soundtrack te maken. Haar videoclips zijn doorgaans al ontzettend filmisch, maar deze clip is daarvan een overtreffende trap. Het is een mini-film met sterke 007-associaties. En we wisten al dat Lana een thing had voor oudere mannen, maar met Mark Mahoney zoekt ze het toch weer een generatie verderop. In het begin dacht ik dat hij een soort van vaderrol vervulde, maar even later blijkt dat de twee toch een ander soort chemie hebben. De leukste scenes komen aan het einde, wanneer Lana en Mark samen dansen en lol trappen. We zien de zangeres zowaar haar tanden bloot lachen; dat zou ze beslist vaker mogen doen!

En de muziek? De track is geproduceerd door Rick Nowels (die ook Summertime Sadness en Young & Beautiful op zijn naam heeft staan) en herbergt een boel klassieke Lana-elementen. Het tempo is laag, het refrein galmt en de melancholiek druipt ervan af. Als je al tegen een lichte depressie aanhikt, moet je dit nummer misschien even aan je voorbij laten gaan. Shades Of Cool zorgt namelijk zeker niet voor een lekkere oppepper, maar heeft wel een mooie, filmische melodie.

Lees ook: Lana Del Rey – West Coast

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>