Nieuwe video: Lana Del Rey – Ultraviolence

ultraviolence

Het titelnummer van Lana Del Rey’s jongste album is gekozen als haar nieuwe single. Bekijk nu de videoclip van Ultraviolence.

Waarom kijken? Het is moeilijk om een videoclip van Lana Del Rey te bespreken zonder de termen ‘weemoed’, ‘melancholie’ en ‘op de rand van een depressie’ te gebruiken. Als je al haar clips achter elkaar bekijkt, dan zit de kans er dik in dat je vervolgens onder de eerste de beste intercity springt. Ook Ultraviolence is weer een verlengde voor die Lana Del Rey-Marathon. De zangeres loopt als een bedroefd bruidje door een bosrijke omgeving. Ik heb een bruid nog nooit zo eenzaam voor zich uit zien staren. Vervolgens loopt ze naar een altaar, waar absoluut niemand op haar staat te wachten. Geen familie, geen vrienden en in de verste verten geen man te bekennen. Tja,daar komen ze weer: weemoed, melancholie, op de rand van een depressie.

En de muziek? Waar veel van haar nummers slechts een zachtdroeve ondertoon hebben, is dit gewoon ronduit zwartgallig. Sommigen stellen dat het nummer huiselijk geweld zou verheerlijken, maar dat lijkt me vooral eigen interpretatie. Ik vind de melodie van Ultraviolence wederom lichtelijk tegenvallen, die verdrinkt een beetje in de galm. Het is veel vlakker dan de nummers van Born To Die, maar ik begin inmiddels de indruk te krijgen dat dát dus juist de bedoeling is. Het is niet de bedoeling dat mensen hier voor hun plezier naar luisteren.

Lees ook: Lana Del Rey – Shades Of Cool

facebook share facebook share

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Nieuwe video: Lana Del Rey – Ultraviolence

  1. bob

    Hilary Duff – Chasing the sun

      /   Reply  / 
  2. Annemiek

    Clean Bandit-come over feat Stylo G: Een nummer dat goed in de Oren klink.En geeft een dans gevoel!!Gr. Annemiek

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>