Nieuwe video: Melanie Martinez – Carousel

carousel

Melanie Martinez nam deel aan de Amerikaanse versie van The Voice, maar heeft zich nadien al snel losgeweekt van het talentenjacht-imago. Met dank aan haar herkenbare poppige stijl. Haar nieuwe single heet ‘Carousel’.

Waarom kijken? Aan het begin van deze clip denk je even in een aflevering van American Horror Story Freakshow verzeild te zijn geraakt. Melanie Martinez bevindt zich op een kermis, waar de attracties ‘s nachts schijnbaar nog volop draaien. Zelf zit ze het grootste gedeelte in de carrousel uiteraard, maar lijkt het daarin niet helemaal naar haar zin te hebben. Ik zie haar nergens lachen in ieder geval. Wat ik wel begrijp, want ik zou ook flink beroerd worden als ik telkens rondjes aan het draaien ben. De clip is in ieder geval lekker spooky, inclusief bewegende poppen en clowns (en clowns zijn standaard eng!). Aan het einde wordt duidelijk dat het allemaal metaforisch is bedoeld.

En de muziek? Door de kermisdeuntjes die daadwerkelijk in de achtergrondmuziek zijn verwerkt, krijgt het nummer een bepaalde authenticiteit. Vooral omdat je dat soort muziek doorgaans verbindt met vrolijkheid, terwijl het hier haast macaber wordt. Een draaiorgel heeft nog nooit zo onheilspellend geklonken. Nice!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>