Cover vs. origineel: Land of Confusion


Hij draait al een tijdje op MTV, maar blijft in het oog springen dankzij de opvallende animatievideo. Land of Confusion van Disturbed. Deze cover voegt in mijn ogen weinig toe aan het origineel van Genesis, maar aangezien de tekst (helaas) nog altijd actueel is, valt er wel wat voor te zeggen om een nieuwe generatie kennis te laten maken met dit nummer.
Jammer alleen van die over the top videoclip. Todd McFarlane is ingehuurd en mag zijn zoals gewoonlijk inktzwarte visie geven op de stand van zaken in de wereld na 6 jaar Bush. Het is net zo mooi getekend en geanimeerd als altijd bij McFarlane, maar allemachtig wat is die man een pessimist! Na vijf minuten ben je zo murw gebeukt door alle machinegeweren en explosies dat het je eigenlijk nauwelijks nog iets doet.

Nee dan toch liever de visie van Genesis en Spitting Image. Met humor als belangrijkste wapen heeft dit filmpje nog nauwelijks iets van zijn impact verloren. President Reagan die zich geroepen voelt om zijn superheldenpak aan te trekken als Phil Collins zingt: "Hey superman, where are you now?" President Reagan die perongeluk een atoombom laat af gaan… het zijn nog steeds onvergetelijke beelden. Kijk en vergelijk:

Welke versie heeft jullie voorkeur?

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Cover vs. origineel: Land of Confusion

 1. mensje

  Ik vind dit egt zo’n rare clip, hij gaat helemaal nergens over!

    /   Reply  / 
 2. Bardeg

  Hij gaat wel degelijk ergens over, jij snapt hem waarschijnlijk gewoon niet :)

    /   Reply  / 
 3. Bardeg

  Na vijf minuten ben je zo murw gebeukt door alle machinegeweren en explosies dat het je eigenlijk nauwelijks nog iets doet.

  tja erik dat is jouw mening, ik luister hem uren achter elkaar en ben ook helemaal gek van het filmpje…

    /   Reply  / 
 4. Rik

  top song en top clip, ik kon deze cover al is keigoed!! en ik begrijp deze clip degelijk wel, je moet oogkleppen op hebben als je ‘m niet vat naar mijn mening

    /   Reply  / 
 5. Conchita

  Ik snap dat ze een statement willen maken maar die komt veel beter over in de clip van Genesis dan in zo’n over-the-top-antiheld-messias-ruk-clip.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>