Nieuwe video: Ilse de Lange – The Lonely One


Met dank aan TMF voor alle beeldvervuiling. Goed werk jongens, helemaal niet storend! Volgens mij zag ik in de linkerbovenhoek nog een open plekje, misschien dat daar ook nog ruimte is voor iets lolligs?
Ondertussen heeft Ilse de Lange een hele aardige video gemaakt. Weliswaar een vrij standaard performance video, maar hij wordt opgebroken met een paar leuke ideeën.

Het trucje in deze clip voor The Lonely One is één van de oudste en meestgebruikte trucjes in videoclipland: het misleidende decor. Ilse in de badkamer… camera zoomt uit en kijk nou eens! Het blijkt gewoon een badkamerdecor middenin een bos. Wie had dat gedacht?

Ilse in haar slaapkame… tenminste, wacht eens even, dat bed staat ook gewoon in een bos! Was ik er bijna ingetrapt. De videoclip kent een handvol van dat soort leuke momenten waarin je als kijker op het verkeerde been wordt gezet. Die grap is echt al zo oud, en toch verveelt hij nog steeds niet.

Daar tussenin vooral veel beelden van Ilse en de band die het nummer spelen. Middenin een bos. Niets wereldschokkends, wel sympathiek. Opvallend is ook dat de camera geen moment stilstaat. Het statief mocht thuisblijven want er is werkelijk geen enkele statisch gefilmde scene. De camera draait altijd om dingen heen, wordt langzaam naar achteren getrokken of komt vanuit een kraan omlaag zakken.

En de muziek?

Toen ze nog echte country maakte vond ik Ilse de Lange maar niks, maar naarmate ze steeds meer de popkant op begon te schuiven vond ik haar muziek steeds beter worden. (Een kwestie van smaak, ik weet het). The Lonely One is een leuk speels liedje geworden. Die tekst slaat bij vlagen helemaal nergens op, maar de muziek is mooi en Ilse’s stem nog mooier. Ik ben ook helemaal weg van dat orgeltje dat lekker tegendraads door de coupletten heen slingert.

Misschien wel mijn favoriete Ilse liedje tot nu toe.

facebook share facebook share

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Nieuwe video: Ilse de Lange – The Lonely One

  1. Richard

    Inderdaad een prima videoclip. Ilse blijft een geweldige zangeres en tegelijk een hele mooie vrouw (ben jaloers op haar vriend/echtgenoot, whatever ze heeft).
    Ik mag graag naar haar kijken dus een videoclip met Ilse zap ik niet weg.

    Inderdaad een wat aparte tekst, ik vind ‘m ook niet altijd even logisch, maar dat zal het idee wel zijn van het nummer ofzo.

    We kijken uit naar haar verdere videoclips.

      /   Reply  / 
  2. erik

    Heeft ze wel een vriend/echtgenoot/whatever? Misschien maak je nog kans! ;)

    Als ik op jouw naam klik kom ik trouwens alleen maar op een kale Index of / pagina. Iets misgegaan?

      /   Reply  / 
  3. denise

    heerlijke sarcasme over de beeldvervuilig xD
    ook die truc is zo lekker droog beschreven and i like it :)

    de muziek vind ik opzich nog best wel gaan, niks mis mee toch ?!

      /   Reply  / 
  4. erik

    “heerlijke sarcasme over de beeldvervuilig xD”

    Ik kan me daar zo erg aan storen! Ik moest er gewoon iets over zeggen. ;)

    Het ergerlijke is dat je tegen je zin al die onzinnige SMSberichten nog gaat zitten lezen ook. :( Moet je je voorstellen dat andere zenders zoiets zouden flikken. Tijdens het journaal ineens een SMS in beeld: “Wat zit zijn haar raar vandaag!” Dat zou belachelijk zijn. Maar een videoclip is blijkbaar onbelangrijk genoeg om vanalles overheen te plakken.

      /   Reply  / 
  5. denise

    inderdaad, op een of andere manier ga ik die dingen ook altijd mee lezen..echt behoorlijk storend “zijn er nog lekkere chickies in de beurt van utrecht ?”

      /   Reply  / 
  6. Richard

    Erik,
    Gezien het tijdstip waarop je mijn pagina probeerde te benaderen, heb je waarschijnlijk net de pech gehad dat mijn provider mijn website aan het backuppen (bestaat er zo’n woord?) was. Op zich niets bijzonders hoor, het is gewoon een pagina met elke dag 10 nieuwe strips. Eigen bedenksel, maar de strips zijn gelukkig niet van mezelf :) .

      /   Reply  / 
  7. Sanne

    Weet iemand waar deze clip is opgenomen?

      /   Reply  / 
  8. Esmée

    Ik vind die tekst zo irritant, ik weet niet erger me zo aan haar. I am the lonly oneeeeeeeeeee, zeiknummer vind ik het. Die tekst slaat echt nergens op. Maarja das mijn mening xD

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>