Nieuwe video: Matisyahu – Jerusalem


Hartverwarmende nieuwe video van Matisyahu bij het nummer Jerusalem. Hoewel de link nergens letterlijk gelegd wordt, is het mede dankzij de titel van het nummer bijna onmogelijk om niet de link met de klaagmuur te maken. Honderden mensen uit alle lagen van de bevolking komen in deze video samen om een muur van licht te bouwen uit persoonlijke foto’s en brieven. Maar ook belangrijke gebeurtenissen uit de wereldgeschiedenis krijgen een plaatsje in Matisyahu’s muur.
Het is moeilijk uit te leggen waarom dat zo ontroerend is, maar het heeft zonder twijfel iets prachtigs om al die lachende mensen bij elkaar te zien, en uiteindelijk ook die schitterende muur die de complete menselijke geschiedenis lijkt te bevatten. Nergens wordt je een specifieke boodschap opgedrongen. Geen opgeheven vingers, iedereen mag van deze video maken wat hij wil. Prachtig.

Via Jumpcut mag iedereen die dat wil een “remix” van deze video maken door er zijn eigen persoonlijke foto’s of filmpjes aan toe te voegen. Niet alleen kun je er een door Matisyahu gesigneerde CD mee winnen, het maakt ook nog eens dat alle deelnemers virtueel meedoen aan wat er in deze video gebeurd.

En de muziek?

Probeer maar om eens stil te blijven zitten terwijl je hier naar luistert. Of je nu met je vingers op tafel tikt, met je voeten op de vloer tapt of ritmisch met je hoofd zit te knikken, ik kan me haast niet voorstellen dat iemand hier helemaal ongevoelig voor blijft. Een erg sterk nummer dus, ik begin langzaamaan een fan te worden van deze man.

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Nieuwe video: Matisyahu – Jerusalem

  1. denise

    die man zit er gaaf uit xD
    maar het is inderdaad moeilijk om niks te bewegen :P

      /   Reply  / 
  2. Katrien

    Beweeglijk nummertje! Ritmisch en scherp gericht gezongen!

      /   Reply  / 
  3. erik

    Ik vind hem steeds leuker, kan niet wachten tot MTV hem ook ontdekt. :p

    Ik ga vanmiddag kijken of ik deze CD ergens kan vinden.

      /   Reply  / 
  4. Non

    Niets vs. doen. Geld vs. idealen. Commercie vs. boodschap. Twijfel vs. weten. Realiteit vs. spelen…
    Wie verteld het me…

      /   Reply  / 
  5. plirk

    wat een bout lied zeg!

      /   Reply  / 
  6. skroone

    ja das idd een cool liedje

    maandag snel kijken vo ne cd :p

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>