Bekend van het spotje: The Postal Service – Such Great Heights


Mijn collega van alternative.blog merkt op dat het vier jaar oude liedje Such Great Heights in Nederland plotseling opnieuw in de aandacht staat omdat uitzendburo Start People het in hun commercial heeft gebruikt. Ondertussen windt mijn andere collega van reclamewereld.blog zich erover op dat de bijbehorende videoclip schaamteloos is gekopieerd in een commercial voor Apple Computers.

Videoclips.blog vindt het hoog tijd dat iemand eens opmerkt hoe prachtig de videoclip van The Postal Service eigenlijk is. Zeker nu het misschien ook nog opnieuw uitgebracht gaat worden in Nederland.

Wat kunstenaars onderscheidt van andere mensen is misschien wel het vermogen om schoonheid te zien in zelfs de meest alledaagse situatie, en dat vervolgens op zo’n manier te presenteren dat ook andere mensen de schoonheid erin herkennen.

Nu wil ik niet zeggen dat een computerfabriek voor de meeste mensen direct een alledaagse situatie is, maar dit filmpje laat wel degelijk de verstilde, schoonheid zien van deze steriele witte omgeving. De vertraagd afgespeelde bewegingen van de machines doen bijna poëtisch aan. Zelfs na drie keer kijken vind ik het nog steeds fascinerend.

Een dergelijke omgeving is wel de laatste plek waar je opbloeiende liefde zou verwachten, maar toch meen ik wat voorzichtige verlangende blikken te bespeuren tussen de man en de vrouw, dwars door de vensters van hun luchtdicht afgesloten pakken heen.

Wat schattig.

En de muziek?

Ik kende het nog niet, maar zoals alternative.blog al voorspelde herkende ik het deuntje wel direct van de Start People reclame. Daar vond ik het al bijzonder indringend, maar in de volledige vier-en-een-halve minuut versie uit deze videoclip klinkt het nog veel en veel beter. De zang is mooi, de opbouw prachtig en als het eenmaal goed op gang komt blijkt het niet alleen een sfeervol liedje, maar stiekem zelfs behoorlijk opzwepend. Erg mooi nummer.

facebook share facebook share

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Bekend van het spotje: The Postal Service – Such Great Heights

  1. brigadog

    Nou, da’s ook toevallig, ik zat al te bedenken waar ik dat stukje muziek uit die reclame van kende. Hij zat heel kort in mijn i tunes biblio een paar jaar geleden…en heb hem uit hardeschijf ruimte te kort er uit gewist……. toch heb ik hem nu er weer erin gezet!! Geweldig nummer inderdaad!!

      /   Reply  / 
  2. debby

    Heey jah das waar ook. Ut nummer uit de reclame van StartPeople^^ hehe grappig

      /   Reply  / 
  3. Luna

    debby=kutmens

      /   Reply  / 
  4. Luna

    debby=trut=kutmens=yvette

    DEBBY + AARON = MINI-DEBBY

    IEUWW !!!

      /   Reply  / 
  5. Roos

    Jemig, wat een sociaal vermogen

      /   Reply  / 
  6. xYvettex

    Tsja [‘;

      /   Reply  / 
  7. léonidas

    ik vind de muziek heel mooi maar de clip eigenlijk een beetje saai en niet echt schattig zoals Erik het beschrijft :d

      /   Reply  / 
  8. shira

    het is tevens een soundtrack nummer van Grey’s Anatomy.
    leuk nummer!

      /   Reply  / 
  9. Aäron

    lekker nummertje!

      /   Reply  / 
  10. Rachel

    Ho0ii..:) Lekker nummertje egt vet ik kan geen ander nummer meer horen bijhalve deze !

    + Vette clip en Lekkere jongen! :-)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>