Nieuwe video: De Jeugd Van Tegenwoordig – Shenkie


Als je deze site al wat langer bezoekt heb je het vast weleens meegemaakt. Je wilt een populaire videoclip bekijken maar in plaats daarvan krijg je een "This video is no longer available" boodschap te zien. Altijd heel frustrerend en het is allemaal de schuld van de platenmaatschappijen. Doodsbang als ze zijn voor wat gratis reclame proberen ze constant de videoclips van hun artiesten van YouTube af te halen.

Het kan alleen bijna niet anders of zelfs de koppigste platenmaatschappij begint onderhand in te zien dat al dat verwijderen onbegonnen werk is. Steeds vaker zien we artiesten op een veel subtielere manier wraak nemen op YouTube: gewoon geen echte videoclip meer opnemen. In plaats daarvan mogen de fans zelf filmpjes insturen en ziet de "videoclip" er net zo uit als alle andere rotzooi op YouTube.

Het laatste slachtoffer van deze hype is De Jeugd Van Tegenwoordig. Nederland's favoriete mafkezen (dit lied gaat over koetjesrepen!) schreven een wedstrijd uit waarbij alle fans zelf een videoclip mochten proberen te maken. Ik ben er nog steeds niet 100% van overtuigd dat ook deze winnende video gewoon een toevallige deelnemer was, het ziet er bijna té geniaal en te amateuristisch uit, maar dit is het resultaat.

Ik heb ook een paar andere inzendingen bekeken (Animatiefilmpje, Ruzie om een radio, Een heel speciaal pak melk en Jackaars) en ik zou het filmpje van dit jongetje beslist ook hebben laten winnen. Technisch is het misschien wel één van de allerslechtste inzendingen, maar het is wel de enige die daadwerkelijk kans heeft om uit te groeien tot een internethype. Dat is ongetwijfeld precies waar De Jeugd op hoopt. Ik wens ze veel succes maar ik hoop dat Vieze Freddie, P. Fabergé en Willie Wartaal de volgende keer weer gewoon zelf in beeld komen.

En de muziek?

Tot mijn grote spijt vind ik er niet zoveel aan, deze nieuwe single. En twee jaar geleden was ik nog wel zo enthousiast over De Jeugd Van Tegenwoordig. Daar is nu nog maar weinig van over ben ik bang. "Klinkt niet echt bijzonder…" dacht ik nog bij het intro. Toen wist ik nog niet hoe eentonig en irritant Shenkie verderop zou worden. Het komt nog niet eens in de buurt bij de kwaliteit van nummers als Watskeburt of Voorjekijkendoorlopen. Waarom moesten we hier in vredesnaam zolang op wachten?

facebook share facebook share

29 Reacties // Reageer

29 thoughts on “Nieuwe video: De Jeugd Van Tegenwoordig – Shenkie

  1. Sjoof

    Hmm, jammer, wordt idd snel saai..
    Dat jongetje is wel schattig.. xD

      /   Reply  / 
  2. @nne

    mwahh.. het klinkt wel lekker maar op gegeven moment wordt ie saaii.. :(

    wel een grappige clip

      /   Reply  / 
  3. Johan

    Persoonlijk leuk nummer, denk ook wel een beetje de muziek van de huidige discotheken.
    Kijk maar naar bv. de partysquad.

      /   Reply  / 
  4. kudfans

    Dit is echt een rot clip. Die van kud is veel grappiger en leuker en liever en schattiger. Dit kind is een dikke wannabe. Wij protesteren! KUD moest de clip gemaakt hebben. Die gasten zijn veel cooler dan deze wannabe-rapper jongen.

      /   Reply  / 
  5. Bart

    Vreselijk nummer zeg

      /   Reply  / 
  6. rinske

    Ik vind het een geniaal lied,, echt super

      /   Reply  / 
  7. KelkeShoze

    Dit kan nooit een klipje zijn dat door dat gastje alleen in elkaar is gedraaid, het is namelijk bewust te slecht. Het slot verwijst naar muziekclips die hij nooit gezien heeft, de deur met zijn moeder gaat open op het moment dat de muziek even stilvalt. Het shot van de langsrijdende vuilnisbak, enorm veel ‘cuts’, enz. Hier zit een ervaren filmmaker achter…
    Muziek is weer helemaal JvT, prima.

      /   Reply  / 
  8. thevzh

    gast je hebt geen smaak het is gewoon master, dus dat

      /   Reply  / 
  9. erik

    “Het slot verwijst naar muziekclips die hij nooit gezien heeft, de deur met zijn moeder gaat open op het moment dat de muziek even stilvalt. Het shot van de langsrijdende vuilnisbak, enorm veel ‘cuts’, enz. Hier zit een ervaren filmmaker achter…”

    Dat vermoed ik dus ook… maar als dat wel zo is dan is dat wel behoorlijk lullig voor alle andere deelnemers die er soms ook behoorlijk veel tijd in hebben gestoken en achteraf dus eigenlijk al vanaf het begin geen kans hadden…

      /   Reply  / 
  10. rowena

    Wat een enge jongen hij is 15(zeide ze bij tmf) .En dat striptease slaat nergens op egt een stomme clip die jonge verpest het gelijk hij kan de pot op egt een amateur

      /   Reply  / 
  11. WILLIE WARTAAL

    DEZE VIDEO IS ECHT MASTER AAUWE

      /   Reply  / 
  12. bester

    master …. master

      /   Reply  / 
  13. Pimmelientjee

    OMG wat zielig jongetjee =O

      /   Reply  / 
  14. Nikki

    GOEIE VIDEO :D !!! Hahahaha, dit moet je niet zo serieus nemen… Dat jong is echt om je rot te lachen!!! :’D!!!

      /   Reply  / 
  15. frnk

    Deze clip is gemaakt door Top Notch… en saai!? Come on! Die beat is zo brilliant dat ie nog wel een half uur door had mogen gaan van mij! Reverse is de verantwoordelijke hiervoor; producer van o.a. liedjes van the Partysquad en Brainpower.. Kwestie van tijd voordat die kerel ook in het buitenland doorbreekt… Met de terechte verwijzing naar Kubus aan het begin: “Kubus.. You’re Crazy for this one!”

      /   Reply  / 
  16. ja ja

    vet strak die muziek goeie shit goeie ritme

      /   Reply  / 
  17. crazy r0b3rt0s

    Is het dan toch waar dat topnotch deze clip van te voren heeft gemaakt? wat een fake-wedstrijd dan…….heb zelf die met t melkpak ingestuurd maar is nooit aangekomen…thanx2 tntpost….Topnotch..jvt ..NEP??…..

      /   Reply  / 
  18. fe5r4fs

    Wat een kutlied en hoe bedoel je een lowbudgetclip?

      /   Reply  / 
  19. Petje

    Wat zitten jullie nou, stelletje nono’s! Het feit alleen al dat er zoveel over deze plaat wordt gesproken zegt toch al genoeg…. Echt een BOMB!

      /   Reply  / 
  20. A-Hole

    Wat een fucked up lied man en die tuup is heftig eng

      /   Reply  / 
  21. Daphne

    Sjenkiee in de koelkaast (H)

    tuup t is gwn geil.

      /   Reply  / 
  22. Fockmu.

    Wat geil als die zo in z’n boxer staat te swinge met z’n ubergeile kontje.

      /   Reply  / 
  23. Gaatjeniksaan

    Whahaha ;d

    Gewoon te leukee clipp ;p

    echt wel sexyy jongtjee ;$ ^^

    Pfhoee ;p

    Kvindd gwn te dopee nummer ;d

    Jee moet idd niet serieus nemee ;p

    Gwn vn genietee en lachee ;)

      /   Reply  / 
  24. jeugdig

    Shenkie in de koelkast
    Kenker je bent een fool gast
    Oublié, quelque chose
    Faffie, faffie, oeh ah!!

    meneer roggeveen, niet zo azijnerig. het is supervet! en dat de clip nep is maakt het alleen maar vetter

      /   Reply  / 
  25. tjezus

    Het was echt lange tijd geleden dat ik een nederlandse productie zo vet vond. Het liedje is de sh!t en de video is zo retro dat ie in is. hahahaha ik eb me kapot gelachen om dat jongentje. En degene die dat niet vinden hebbe geen gevoel voor droge humor en dat is de steil van JVT. Ik heb de moeite genomen om naar de andere inzendingen te kijken en noch steeds blijft dat jongentje de sh!!!!!!!t. Niet zeiken

      /   Reply  / 
  26. shenkie

    dit is gewoon 100% de style van de jeugd!
    master!! zeker weten

      /   Reply  / 
  27. conjo patrick

    swa hij zegt reverse en niet kubus auwe!

      /   Reply  / 
  28. Maarten

    jullie zeggen wel dat hij slecht en dom aan het doen is in de clip maar…

    zo hoort een Shenkie te zijn (had ik gehoord op tmf)!

      /   Reply  / 
  29. Pingback: Nieuwe video: Voicst - A Year And A Bit | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>