Nieuwe video: Digitalism – Pogo


Niet de nieuwste video die ik ooit heb besproken -in die zin dat ik deze al op TV heb gezien- maar toch nog maar één of twee weken oud en het filmpje is interessant genoeg om alsnog een plaatsje op deze site te verdienen. Bovendien vind ik het liedje erg goed, mag dat ook een reden zijn?

Zonder het antwoord op die vraag af te wachten: wat een gave clip! Het draait maar om één simpel idee, maar dat is dan ook wel heel goed uitgewerkt. En in plaats van meteen de hulp van de computer in te roepen heeft Digitalism ervoor gekozen om het hele filmpje op de ouderwetse manier op te nemen. Honderden foto's zijn achter elkaar geplakt om de illusie van zwevende mensen te geven.

Het resultaat is hypnotiserend. De "camera" (eigenlijk meer een fotograaf) blijft maar rondjes draaien om de twee bandleden en hun instrumenten… en om een stuk of tien meisjes in hun ondergoed. Tja, dat was misschien een beetje overbodig en goedkoop.

Maar ik denk dat ook jij het Digitalism wel zult vergeven als je ziet hoe mooi de video uiteindelijk is geworden. Alles beweegt precies op het ritme van de muziek en het is eindeloos fascinerend om naar te kijken.

Let vooral ook alle mensen die een paar centimeter boven de grond zweven en sta er even bij stil hoe verschrikkelijk veel werk dat is geweest. Om iemand een paar seconden te laten zweven moet hij voor iedere foto precies op het juist moment een stukje in de lucht springen. Het is al razendknap om te zien hoe vaak zanger Jens Moelle op die manier loskomt van de grond, maar er zijn ook genoeg gedeeltes waarin alle meisjes lijken te zweven. Voor die foto's moest dus iedereen precies op hetzelfde moment een sprongetje maken. De opnames waren vast een ramp, maar het was het waard. Zulke video's kunnen we niet vaak genoeg zien.

En de muziek?

Digitalism komt uit Duitsland, hun debuutalbum kwam op 9 mei uit in Japan, op 21 mei in Frankrijk en staat op 11 juni gepland voor een wereldwijde release. Digitalism, kortom, heeft de aandacht getrokken van muziekliefhebbers over de hele wereld. Afgaande op deze track is het niet moeilijk om te begrijpen waarom. Het is een soort van rockmuziek, maar het komt door de computer dat het nummer de hele tijd zo heerlijk blijft dreinen en zeuren. Die combinatie sluit zo goed aan op mijn persoonlijke smaak dat het bijna griezelig is. Ik hou van dit nummer!

Dat wordt op 11 juni even langs de platenboer om die cd in huis te halen.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nieuwe video: Digitalism – Pogo

  1. Rick

    @Erik: De nieuwe video’s van Natasha Bedingfield (Soulmate) en John Legend (Stereo) zijn nu te vinden op Futuremusiccharts.nl.

      /   Reply  / 
  2. shannah

    Dit is ECHT goede muziek!! Hier kan ik uuren naar luisteren echt geweldig!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>