Nieuwe video: The Chemical Brothers – The Salmon Dance


Wist jij dat zalmen een beter ontwikkeld reukorgaan hebben dan honden en beren? Ik eerst ook niet, maar dankzij deze nieuwe single van The Chemical Brothers heb ik allerlei lollige feitjes over zalmen geleerd. Wat een fascinerende visjes zijn het eigenlijk. Het bekende regisseurs-duo Dom and Nic maakte er deze geweldige videoclip bij, met in de hoofdrol een aquarium vol pratende vissen.

Dom and Nic zijn ondertussen echte Chemical Bros.-veteranen. Dit is al hun zesde videoclip voor het duo (hiervoor maakten ze Setting Sun, Block Rockin' Beats, Hey Boy Hey Girl, The Test en Believe), en ze zijn alle zes heel erg de moeite waard.

De grote kracht van al hun video's, en zeker ook van deze, is dat ze er altijd adembenemend mooi uitzien (vaak met baanbrekende computeranimaties), maar dat ze die special effects nooit alleen maar gebruiken om op te scheppen. Het grafische geweld staat altijd in dienst van het verhaaltje.

In dit geval gaat dat verhaaltje over een jongeman (die net als de hoofdpersonen in bijna alle Dom 'n Nic Chemical Brothers video's behoorlijk high lijkt te zijn) die op een nacht mag meemaken hoe de vissen in zijn aquarium tegen hem beginnen te praten. Dat simpele gegeven is echt fantastisch uitgewerkt en alle vissen bewegen bijna ongemerkt ook nog eens precies op het ritme van de muziek. Zien is geloven!

En de muziek?

Een beetje vreemd, maar wel lekker! Rapper Fatlip zingt een vrolijk liedje over een nieuw soort dans die hij heeft uitgevonden (The Salmon Dance) en ondertussen vertelt zijn vriend Sammy The Salmon ons allerlei wetenswaardigheden over zalmen. Het nummer heeft een paar heerlijk dromerige refreintjes, maar het is pas als je na een paar luisterbeurten merkt hoe vermoeid je nek aanvoelt van al dat knikken, dat je beseft hoe lekker de beat eigenlijk is. Een single + videoclip die we hopelijk nog heel erg vaak gaan zien op MTV.

Zie ook:
- Nieuwe video: Chemical Brothers – Do it again

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Nieuwe video: The Chemical Brothers – The Salmon Dance

  1. angie bengie

    good job, pluim voor de chemical brothers. weeral.

      /   Reply  / 
  2. léonidas

    heerlijk

      /   Reply  / 
  3. léonidas

    heerlijk

      /   Reply  / 
  4. felix

    dat jongetje is 23!!!:O :O

      /   Reply  / 
  5. MusicChiick

    Omg , is dat jongenTJE 23 jaar oud in het clipje doet ie zo gehandicapt hij verpest het alleen maar

      /   Reply  / 
  6. Pingback: nike canada store

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>