Nieuwe video: Simian Mobile Disco – Hustler


Zo onschuldig als deze videoclip begint, zo eh… tja… ik heb eigenlijk geen idee hoe ik dit moet omschrijven. Vanaf het begin dan maar: eerst zien we alleen nog maar drie sexy supermodellen die in sexy badpakken hun sexy lichamen aan de camera laten zien. Onmiddellijk gevolgd door ook hele verleidelijke shots van donuts, chocoladerepen en gefrituurde kippevleugeltjes… mmm…

Vervolgens keren we weer terug bij de supermodellen die al dat lekkers enthousiast beginnen op te eten. Gulzig stoppen, nee, proppen ze alles in hun mond. En als zelfs dat niet meer genoeg is smeren ze het over hun hele lichaam. Als ik moest raden over welke van de zeven hoofdzonden deze video gaat zou ik zeggen gulzigheid!

En we zijn er nog niet. Nog lang niet. De supermodellen hebben nog steeds honger, en niet alleen in eten. Alles wat fout en decadent is verdwijnt in hun monden: goud, sieraden, geld, creditcards… Het gaat ongemerkt, maar langzaamaan verandert de video van vreemd genoeg een beetje erotisch in ronduit onplezierig om naar te kijken. Herinner je je die video van Aphex Twin nog? Ja, zó onplezierig dus. Maar dan nog een paar tandjes smeriger. Geen idee of dit nu een goede of een slechte video is, maar één ding is zeker: wie hem eenmaal heeft gezien vergeet het gegarandeerd nooit meer!

En de muziek?

Tja… ik vond Simian Mobile Disco altijd leuker toen ze nog gewoon Simian heetten, maar ik moet zeggen dat dit wel één van Mobile Disco's betere tracks is. Het is zoals altijd bij SMD erg simpel en repetitief, maar dit nummer laat me toch niet los. De bas is vooral een brommend geluid, de synths klinken hard en lelijk, de vocalen van Char Johnson zijn een beetje irritant, en toch heb ik nu al voor de zoveelste keer op repeat gedrukt. Lekker en vervelend tegelijk!

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Nieuwe video: Simian Mobile Disco – Hustler

  1. Deirdre

    GETVER!!!!!!!

      /   Reply  / 
  2. Wwz

    Leuk nummer juist.

      /   Reply  / 
  3. Olivier

    Deze clip is gewoon wansmakelijk.

      /   Reply  / 
  4. Robin

    Erik, Er was toch al een video van SMD met Hustler? Die ene dat al die meisjes elkaar dingen in het oor fluisteren wat aan het eind lijdt tot tongzoenen. Of is dat een selfmade-video? Want die is namelijk al heel oud.

    Dit nummer is trouwens ook gebruikt op de G-Star runaway show 07/08!

      /   Reply  / 
  5. erik

    Ja, hoe dat precies is gekomen weet ik ook niet, maar blijkbaar wordt Hustler opnieuw uitgebracht met deze nieuwe video.

    Op hun website: “Hustler is the new single from Simian Mobile Disco and it’s released on 26th November. You can pre-order a special three format bundle of the single for just £6 now by clicking here.”

      /   Reply  / 
  6. Pingback: Nieuwe video: Simian Mobile Disco/Beth Ditto – Cruel Intentions | Videoclips

  7. Pingback: Nieuwe video: Grum – Can’t Shake This Feeling | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>