Nieuwe video: Hot Chip – Ready For The Floor


Ach ja, The Joker. Die man heeft echt een fout carrière-advies gehad. Hier is iemand die al vijftig jaar probeert om Batman te vermoorden. En in al die tijd is hij nooit op het idee gekomen om gewoon een pistool te kopen en de trekker over te halen. Het moet altijd gebeuren met een riskant plan waar Batman volop kans heeft om te ontsnappen. In deze video probeert hij een paar nieuwe ideëen uit op de leden van Hot Chip.

Zoals daar bijvoorbeeld zijn:

- Vijf bommen, vermomd als wekkers, die één voor één beginnen te rinkelen.
- Opgestapelde bakken vol zoutzuur (of een andere bijtende stof). In het bovenste gele bakje zit de sleutel die Batman nodig heeft om te ontsnappen.
- De steeds kleiner wordende opening waar Batman veilig doorheen moet zien te komen terwijl hij op een ronddraaiende schijf staat.
- Drie kadootjes waar Batman tussen moet kiezen, in één ervan zit gifgas.
- Een pistool vermomd als microfoon. Als Batman niet precies goed meezingt met de woorden op het scherm gaat het pistool af.

Een krankzinnige videoclip dus bij Ready For The Floor. Qua felle kleuren en vage symboliek heeft Hot Chip goed gekeken naar de video's die New Order maakte in de jaren tachtig, maar de halve Joker-vermomming maakt meteen duidelijk dat we hier niet teveel achter hoeven zoeken. Gewoon een leuke video vol toffe effecten. Kijk en verbaas je en geniet van de muziek.

En de muziek?

Okee, dus ik woon in een dorp zonder goede muziekwinkel. Daarom koop ik niet vaak nieuwe CD's, maar als ik een uitstapje maak naar een grote stad koop ik er wel altijd een hele stapel tegelijk. Momenteel staan op mijn verlanglijstje platen als Tim Vanhamel – Welcome To The Blue House, The Mars Volta – The Bedlam in Goliath en vanaf nu dus ook Made in the Dark van Hot Chip. Wat een geweldige eerste single is dit! Ik krijg het maar niet uit mijn kop. Popmuziek, dance… wie kan het nog uit elkaar houden als er dit soort bandjes rondlopen? De geluiden en de manier van zingen zijn kil en afstandelijk, maar de fijne melodietjes die af en toe doorbreken klinken wel degelijk heel menselijk en zelfs een beetje ontroerend.

Met dank aan JJ, Felix en mijn eigen broer voor deze tip. Ik heb er wel een beetje lang mee gewacht. Jullie weten hoe dat gaat.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Nieuwe video: Hot Chip – Ready For The Floor

  1. Pingback: Nieuwe video: Hot Chip – One Life Stand | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>