Nieuwe video: Roisin Murphy – You Know Me Better


Ondanks de veelbelovende titel heb ik na het bekijken van deze videoclip niet het gevoel dat ik Roisin Murphy beter heb leren kennen. De vrouw blijft een mysterie. Ze is erg goed in het maken van mooie video's, maar inhoudelijk voelt het nog steeds een beetje leeg. Vorm boven inhoud.

Ik krijg de indruk dat Roisin het belangrijker vindt hoe het eruit ziet dan wat ze er mee wil zeggen. Als ze er überhaupt iets mee wilde zeggen. Misschien was het idee hierachter echt wel alleen om een paar willekeurige scenes uit willekeurige vrouwenlevens te laten zien.

Maar, mooi is het zeker. Alles heeft die akelig perfecte look van een wasmiddelreclame uit 1960. Een droomwereld uit langvervlogen tijden waarin iedereen volmaakt gelukkig was, maar je voelt dat het niet echt is. Nu ja, in die reclames dan, Roisin's personages doen duidelijk niet net alsof ze gelukkig zijn. Maar totdat ze één van die ideëen eens een keer fatsoenlijk uitwerkt blijven haar videoclips in de eerste plaats 'leuk' en 'mooi om naar te kijken'. Niemand zal door You Know Me Better diep geraakt worden.

En de muziek?

Nog niet eens Roisin's sterkste track, maar toch weer een erg fijn nummer. Het klinkt bedriegelijk simpel, alsof iedereen met een synthesizer wel even zo'n liedje zou kunnen schrijven. Maar de climax waar het met ieder refrein naar toewerkt is bevredigend, dat lukt je alleen als je Roisin Murphy heet.

Zie ook:
- Nieuwe video: Roisin Murphy – Let me know

Met dank aan Jur en Tim voor de tip.

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nieuwe video: Roisin Murphy – You Know Me Better

  1. ME XD

    nieuwe britney video is uit zou je echt eens moete bespreke Break the ice is de naam

    *

      /   Reply  / 
  2. Lea

    De nieuwe v britney spears is gwn een cartoon :p vindt het nie slegt

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>