Nieuwe video: Robyn – Who’s That Girl


Zelfs ik snap dat een liedje beter verkoopt als het publiek een mooi plaatje krijgt te zien van de zangeres. En hey, Robyn heeft een leuke markante kop, dus waarom niet? Het is alleen zo jammer dat deze clip veel beter werkt op het moment dat er oude stock footage van 'vrouwen in de media' doorheen wordt gemixt.

Het zijn allemaal fragmenten van oude reclames, schoonheidswedstrijden en cheerleaders. Met die illustraties begrijp je plotseling exact waarover Robyn zingt. Hier hadden we veel meer van willen zien dan alleen een paar korte flitsen op het eind. Het idee van 'good girls' die altijd mooi, vrolijk en sexy zijn komt precies van zulke beelden.

Anno 2008 een beetje een gedateerde issue, zou je denken. Maar Robyn's carrière bewijst het tegendeel. In 2004 moest ze breken met haar toenmalige platenlabel omdat de hoge bazen vonden dat precies dit liedje (de ironie!) niet goed pastte bij de lieve schattige popzangeres die Robyn toen nog was. Jive Records weigerde de single uit te brengen en heeft daar nu waarschijnlijk nog steeds spijt van. Sinds Robyn muziek released via haar eigen Konichiwa-label is ze populairder dan ooit.

En de muziek?

Ja, die platenbazen moeten behoorlijk in de war geweest zijn toen ze dit nummer afwezen. Het is toch niet bepaald experimentele avant-garde muziek. De nieuwe Robyn maakt nog steeds hele radiovriendelijke liedjes, alleen nu een stuk interessanter en minder inwisselbaar. Je hebt in mijn ogen een behoorlijk slechte neus voor zulke dingen als je daar, als platenlabel zijnde, de hitpotentie niet in herkent. Erg sterke single dus. De muziek werd geschreven in samenwerking met het hippe electro-duo The Knife en die invloed hoor je duidelijk terug. Verslavend die baslijn!

Zie ook:
- Nieuwe video: Robyn – Be Mine
- Nieuwe video: Robyn – Handle Me

Met dank aan MusicNote voor de tip.

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Nieuwe video: Robyn – Who’s That Girl

  1. Debby

    Ik vind Robyn helemaal geweldig! =]

    Toen ik haar nieuwe album had gekocht en dit nummer hoorde, was ik al om! Ik vind haar zo lekker apart en excentriek, dat gewoon al die nummers bij haar passen. Helemaal anders dan bijvoorbeeld een Christina Aguilera. Zo standaard pop against pit hebben en je eigen smaak/stijl/keuze kunnen kiezen zónder dat er een stylistje erbij moet komen om de boel te fixen =]

    Robin, thé chick van dit moment!!

      /   Reply  / 
  2. Cees

    vindt Whos that gir van “pink” als ik me niet vergis een tuitje beter.

      /   Reply  / 
  3. Debby

    Dat nr wat jij bedoel van Pink heet “Most Girls” ;]

    En “Who’s That Girl” is ook een zelfde titel van Madonna. Alleen andere tekst en muziek natuurlijk ;]

      /   Reply  / 
  4. CJ13

    Ik vind haar zo goed sinds haar nieuwe album!
    Elke keer toch net weer wat anders qua single.
    En dit nummer klinkt weer errug lekker.. lekkere beat idd!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>