Nieuwe video: Eva Jane – Spinning Around


Deze videoclip van Eva Jane is gefinancierd door TMF's Kweekvijver. Een prachtig initiatief om nieuw talent een kans te geven, maar het wordt wel pijnlijk duidelijk dat de vijver geen bodemloze put is. De beperkingen van het budget zijn helaas niet onzichtbaar.

De animaties zijn allemaal wat simpel. Shots van een ronddraaiend (Spinning Around, get it?) melkpak draaien niet echt rond, maar zijn acht losse foto's. Je ziet aan alles dat het niets mocht kosten en waarschijnlijk ook nog in een sneltreinvaart gemaakt moest worden.

Goddank is er een vormgever aan het werk geweest die in ieder geval gezegend was met een goed gevoel voor kleur en compositie. Dankzij hem is de clip nog enigszins de moeite waard. Dit is ook één van de weinige video's die ik ken die er daadwerkelijk beter uitziet op stilstaande plaatjes dan in beweging.

En de muziek?

Wel wel wel, "iemand" is duidelijk een fan van Bodyrox en Luciana. Spinning Around is nog niet van dezelfde klasse als Yeah Yeah, maar de overeenkomsten zijn moeilijk te ontkennen. En dus klinkt ook deze track behoorlijk lekker. Een artiest om in de gaten te houden, die Eva Jane. Een Nederlandse Luciana is nooit weg en als ze de kans krijgt om zich verder te ontwikkelen gaan we hier vast nog mooie dingen van horen.

Met dank aan PINHEAD voor de tip.

facebook share facebook share

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Nieuwe video: Eva Jane – Spinning Around

  1. Dav

    Ik moest ook al een beetje aan Luciana denken toen ik dit nummer hoorde! Lekker nummer hoor.. alleen vind ik de dansers een beetje stom in de clip, en soms lijkt Eva een beetje op een jongere versie van Rita Verdonk xD

      /   Reply  / 
  2. JP

    Ik dacht eerst dat het bodyrox was :P
    omdat ik altijd me TV aan heb en niet kijk naar de clip…
    vooral die intro XD

      /   Reply  / 
  3. Female81

    Ik heb bij zowel het nummer als de clip stiekem het gevoel dat het al twee jaar op de plank ligt. Het komt allemaal vrij uitgekauwd op me over, en het liedje al helemáál.

    Wel leuke kleurtjes, ja. Dát wel.

      /   Reply  / 
  4. Johnnyboy

    Tis bijna een kopie van Bodyrox en Luciana

      /   Reply  / 
  5. MaartenM

    Lekker nummer. Inderdaad veel overeenkomsten met Bodyrox en Luciana

      /   Reply  / 
  6. Jort

    En whats the deal met dat Justice kruis?? ;-)

      /   Reply  / 
  7. Debby

    Het heeft idd véél weg van bodyrox.. Jammer dat het dan zó opvallend is, wil je het iets vergelijkbaar overbrengen! Maar vind het nummer “yeah yeah” van Bodyrox toch écht 10x beter dan dit!

      /   Reply  / 
  8. manuela

    ik vind dit echt een video waarvan ik zeg hadden ze geen betere photoshopper de schakelingen zijn veel te druk en dan nog die kleuren less is more

      /   Reply  / 
  9. Bianca V Biet

    Een lekker nummer, swingend van the beginning till the end!!
    Vergelijkingen trekken doe ik niet aan, you like it or not!
    En die clip vind ik lekker psychedelic!!
    Go Eva Jane! Go go!!

      /   Reply  / 
  10. kiekie

    Ik vind het een heerlijk nummertje…Het blijft in je hoofd zitten! Let’s here more!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>