Nieuwe video: Hot Chip – One Pure Thought


Het is waar dat alle videoclips er minder goed uitzien door YouTube's compressie, maar bij deze video van Hot Chip is het helemaal jammer dat het beeld zo wazig en blokkerig wordt. Als je het filmpje later terugziet op tv zul je merken dat alle illustraties liefdevol zijn ingekleurd met kleine stippeltjes en andere patroontjes.

Laten we deze versie dan maar beschouwen als een veelbelovende preview. Kunstenaarscollectief Bevis Martin en Charlie Youle maakte voor Hot Chip een aantal prachtige nostalgische illustraties die me aan m'n schooltijd doen denken zonder dat ik precies kan duiden waar het dan op lijkt. Waarschijnlijk illustraties uit schoolboeken die nog uit de jaren zeventig kwamen omdat de directie geen zin had nieuwere exemplaren te bestellen.

Het moet gezegd dat de video af en toe wat aan de trage kant is. Soms blijft de camera iets te lang hangen bij een enkele illustratie. Maar tegelijkertijd zitten er tussen die animaties zulke fantastische beelden, zoals de bandleden die allemaal tegelijk 'a-hmmmm!' neuriën, dat het eigenlijk nauwelijks uitmaakt. Mooie video en ik verheug me erop hem op tv te zien.

En de muziek?

Hot Chip doet wat ik niet voor mogelijk had gehouden en volgt Ready For The Floor gewoon op met een single die ik nóg mooier vind. Vanaf de eerste mistige gitaarflarden uit het dromerige intro was ik verkocht. One Pure Thought is opnieuw een prachtig gelaagd stukje muziek waar ik nu al, na drie keer luisteren, een handvol leuke details in heb ontdekt. Wat een band!

Zie ook:
- Nieuwe video: Hot Chip – Ready For The Floor

Met dank aan Rick voor de tip.

facebook share facebook share

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Nieuwe video: Hot Chip – One Pure Thought

  1. Koeno

    Hot chip Rulezz!!!

      /   Reply  / 
  2. MASIS

    mensen stem op een mooie clip en niet op zoiets als kraak en smaak….dr zijn zoveel betere!

      /   Reply  / 
  3. Johnnyboy

    haha, zoals?

      /   Reply  / 
  4. MASIS

    Johnnyboy:

    nou zoals de nieuwe van usher,sara bareilles,nelly/fergie,simple plan en kelly rowland.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>