Nieuwe video: LCD Soundsystem – New York I love you, but you’re bringing me down

Wij houden ook van jou, Kermit de Kikker, maar genoeg is genoeg. Hoe leuk het ook is om een kikker te zien die New York I love you, but you’re bringing me down zingt, na bijna vijf minuten met steeds dezelfde beelden was ons geduld echt op. Het is pijnlijk om te zeggen over een filmpje dat zo veelbelovend begon, maar: wat een saaie videoclip.

Is er dan helemaal niks positiefs over te zeggen? Nou ja, als Kermit zijn mond w i j d openspert tijdens de grote finale ziet dat er wel echt uit alsof hij de longen uit zijn lijf schreeuwt. Daar kan geen echte zanger tegenop. En ook het betrapte gezicht van James Murphy, als die in de laatste scene eindelijk tevoorschijn komt, is best komisch.

Het zijn een paar aardige details, maar als geheel blijft New York I love you etc. een saaie bedoening. Ik vrees voor James Murphy dat de prijs voor beste videoclip met Kermit de Kikker nog steeds naar Weezer gaat voor het uitstekende Keep Fishin’.

En de muziek?

Mooie ballad! Die kant van LCD Soundsystem kenden we nog niet. Om wat voor reden dan ook hadden we Sound of Silver nog steeds niet gekocht (en dat terwijl we het album daarvoor grijs hebben gedraaid), maar nu we weten dat dit melancholieke nummer de afsluiter is voelt dat ineens als een groot gemis. Deze week toch maar eens in huis halen die CD.

Zie ook:
- Nieuwe video: LCD Soundsystem – North American Scum

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: LCD Soundsystem – New York I love you, but you’re bringing me down

  1. CJ13

    pff, te langdraderig..
    Het nummer duurt me te lang, alleen Kermit is wel leuk…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>