Nieuwe video: Mariah Carey – Obsessed


Mensen zeiden dat Michael Jackson last had van een Peter Pan-complex, maar als er de laatste jaren één artiest weigerde op te groeien dan was het Mariah Carey wel. Negenendertig jaar oud is ze inmiddels, maar ze wordt in haar videoclips nog steeds achterna gezeten door twintigjarige boys (nooit eens men). “And I was like… why are you so obsessed with me?” vraagt ze op het toontje van een vijftienjarige bakvis. Het enige wat nog ontbreekt is een brok kauwgom om ongeïnteresseerd op te kauwen.

Het griezelige is dat ze er dankzij haar plastische chirurgen ook echt nog niet veel ouder uitziet dan vijfentwintig. De eeuwige jeugd is binnen handbereik, als je genoeg geld hebt, maar op een bepaald moment moet het toch gaan knagen dat je mentaal twintig jaar achterloopt op leeftijdsgenoten? Jeugd is niet voor niets bedoeld voor jongeren.

Maar goed, de videoclip. De dude die tijdens photoshoots de föhn mag vasthouden om Mariah’s haren te laten wapperen is hopeloos verliefd. Zijn kamer is behangen met Mariah Carey-foto’s en hij heeft zelfs een levensgrote kartonnen pop waar hij mee knuffelt en zoent. Klinkt als een ideale match voor een narciste als Mariah Carey, maar helaas voor de jongen loopt zijn ongezonde obsessie in deze videoclip nogal slecht af.

En de muziek?

Afgezien van de vreselijk vervormde zang – ja ja, ook Mariah Carey heeft autotune ontdekt – eigenlijk verrassend goed. Christopher “Tricky” Stewart en The-Dream hebben wederom een vette beat bij elkaar gesprokkeld en dat maakt van Obsessed de beste Mariah Carey-single in een hele lange tijd. Gaat haar ongetwijfeld voldoende geld opleveren om nog minstens tien jaar 25 te blijven.

Met dank aan MASIS voor de tip.

facebook share facebook share

15 Reacties // Reageer

15 thoughts on “Nieuwe video: Mariah Carey – Obsessed

  1. MASIS

    haha geweldig geschreven!:D

      /   Reply  / 
  2. SL

    Die jongen is ze zelf, of niet?
    Dat maakt het narcisme zo mogelijk nog erger…;)

      /   Reply  / 
  3. Kim

    Ik denk dat deze kerel Mariah is verkleed als Eminem, als wraak dat hij met haar gelachen heeft in zijn laatste video..
    Dus ik denk dat deze videoclip niet zozeer narcistisch is bedoeld :p Hopelijk :p

      /   Reply  / 
  4. Poing

    Dit is eigenlijk een reactie op 1 van de nummers op eminem’s nieuwe album die gaat over mariah carey:P Ze is hier ook indd, de stalker en die moet eminem voorstellen;)

      /   Reply  / 
  5. Jens

    ja Mariah’s stem moet wel vervromd worden want ze krijgt geen noot meer uit d’r keel zoals pijnlijk duidelijk werd op de herdenking van Michael Jackson

      /   Reply  / 
  6. Erik Auteur

    Hm, die Eminem-connectie was me helemaal ontgaan. Misschien verdiep ik me niet genoeg in Carey’s privé-leven (hoewel ik me ook helemaal geen Mariah-dis van Eminem’s kant kan herinneren. ;) )
    .
    “haha geweldig geschreven!:D”
    .
    “Je schrijft egt leuk!”
    .
    Bedankt! :)

      /   Reply  / 
    1. Machteld

      Nou, Erik, luister dan maar eens naar zijn nummer “Bagpipes from Baghdad”, dan wordt het pijnlijk duidelijk waarom ze dit nummer geschreven heeft :) .

        /   Reply  / 
  7. vinn

    Mischien heel naief maar Mariah heeft toch helemaal geen platishe cirurgie gedaan?

    Lekker nummer leuke clip!! Word de winaar van de volgende poll!!

      /   Reply  / 
    1. MASIS

      Nou dat weet je nog niet…

      Een dezer dagen komt ook She Wolf van Shakira uit en dan denk ik dat zij gaat winnen!;)

        /   Reply  / 
  8. mike

    uhhhhhh, die jongen waar jij het over hebt is mariah carey zelf en stelt eminem voor …dus die theorie van je klopt al niet !
    het enige wat mariah aan haar heeft laten verbouwen zijn tanden bleken en wat grotere cup …
    en kwa misvormde zang tja …das nogal modern tegenwoordig maar vind het in deze clip wel heel erg meevallen !!!
    dus wat mij betreft : Kikke clip en heerlijke track !

      /   Reply  / 
  9. John

    Wat is er tegen op natuurlijke eeuweige jeugd en een behoud van het Innerlijk Kind? Dat sommige mensen het vertikken mee te lopen in de meute, die vastloopt in zichzelf en daarom maar aan de anti-depressiva moet of op vakantie om op kunstmatige manier rust te krijgen, is alleen maar dapper. En zij volgt toch haar natuurlijke ontwikkeling als wereldartieste? Wat moet zij dan nog leren in die zin? En kleden naar leeftijd? Net als jonge studenten die in maatpak of overhemd en stropdas de meneer lijken, maar in studentenclubs gelijk beesten zijn?

      /   Reply  / 
  10. RS

    Ik wil Mariah wel eens zien als alles gaat hangen. XD

      /   Reply  / 
    1. renate

      dat gaat het niet want dan laat ze het weer liften haha

        /   Reply  / 
  11. maris

    ik vind het een super nummer!
    net wat eminem nodig heeft eindelijk geeft iemand hem eens een koekje van eigen deeg.

    Volgens mij zijn hier ook wat mensen jaloers op het uiterlijk van deze vrouw. Vele mogen willen dat ze er zo uit zagen op die leeftijd en dat terwijl ze niet veel aan zich zelf heeft laten doen.

    nog even een tip: voordat je ergens een recensie over schrijf of commentaar op levert, zorg dan dat je weet waar je over schrijft want je heb duidelijk geen idee waar het liedje en de clip over gaan.

      /   Reply  / 
  12. Pingback: VCPB brievenrubriek: vragen van lezers! Beantwoord! | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>