Nieuwe video: Tiësto/Sneaky Sound System – I Will Be Here


In Japan is het heel normaal om tot 23:00 uur over te werken, naar huis te gaan om even te slapen, en de volgende dag weer gewoon om 9:00 uur op kantoor te zijn. Eigenlijk, dacht regisseur Muto Masashi, zijn Japanse kantoorwerkers net robots. En dat bracht hem op een idee voor deze video.

Hoofrolspeler in I Will Be There is een man die letterlijk als een robot door het leven gaat. En niet zomaar een robot, Masashi vond een performance artist die het zijn specialiteit heeft gemaakt om Honda’s beroemde Asimo-robot te imiteren (wat ergens ironisch is, aangezien Asimo juist is ontworpen om zo goed mogelijk mensen te imiteren. Je zou bijna kunnen zeggen dat deze performance artist zichzelf nadoet).

De resultaten spreken voor zich. Het heeft iets onuitsprekelijk melancholisch om de robotman door de straten van Tokio te zien wandelen. Voorbijgangers werden zorgvuldig uit beeld gehouden waardoor de metropool nog eenzamer oogt dan gewoonlijk. Het lijkt allemaal zo zinloos. Niemand weet waarvoor hij het doet, en toch gaat onze held door. Net zolang totdat de muziek is afgelopen (of in de salaryman-metafoor: totdat al het werk is gedaan), dan pas valt hij in slaap.


Directe Link

En de muziek?

Eigenlijk bevestigt I Will Be Here vooral wat we al wisten: wij zijn geen fans van Tiësto. Alle respect voor wat de man heeft bereikt en we kunnen ons voorstellen dat zijn golvende muziek op de dansvloer juist erg effectief is, maar hier in de huiskamer komt het altijd erg voorspelbaar over. Dat trucje van een rustpunt inbouwen (2:50) en dan via aanzwellende drums (3:04) naar een climax toewerken (3:19) hebben we nu al zovaak gehoord dat het nauwelijks nog registreert.

Met dank aan John voor de tip.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nieuwe video: Tiësto/Sneaky Sound System – I Will Be Here

  1. Debby

    Erik; had je mijn bericht al gelezen over de nieuwe clip van Fall Out Boy?
    What a catch, Donnie?

      /   Reply  / 
  2. Koeno

    Perfecte Review, Onze Bredanaar wil denk ik een een beetje de arty-hippe kant op met al die top gastartiesten, hij heeft desondanks het weer op z’n tiësto’s gedaan, saai dus met duidelijk veel te veel trance. Deze muziek bezit dus net als de meeste SlamFM krakers weer niet het hart wat een goede song hoort te bezitten.

      /   Reply  / 
  3. Rik

    nou ik vind het een lekker nummer hoor ;) kan niet wachten op het hele album!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>