Nieuwe video: Big Sean – Getcha Some


Getcha Some is de leukste videoclip die regisseur Hype Williams in jaren heeft gemaakt. Heeft hij zich extra ingespannen omdat het klikte tussen hem en Big Sean? Was het budget weer eens ouderwets groot dankzij een schaamteloze product placement-deal met BAPE? Wie het weet mag het zeggen, maar het feit blijft dat de creativiteit en het plezier van het scherm spatten op een manier die we lang niet meer bij Hype hebben gezien.

Dus wat is Getcha Some precies? Een luchtige performance video waarin rapper Big Sean zijn woorden kracht bijzet met kleurrijke animaties. Ingewikkeld is het niet, wel heel erg vrolijk. Of Big Sean nu wordt nage-aapt door een monster op de achtergrond of gewoon een paar druppels verf aan zijn vingers heeft kleven; alles werkt, alles ziet er goed uit en alles is zichtbaar met plezier gemaakt. Kanye West was zo enthousiast dat hij ook in beeld wilde, zelfs al is hij nergens in het nummer te horen.

En die schaamteloze product placement? Tja, Getcha Some speelt zich af in een winkel van BAPE, toont uitgebreid de sneakers van BAPE, Big Sean draagt kleding van BAPE en de songtekst moedigt iedereen aan om ook te komen winkelen bij BAPE (Come getcha some!) Voor zoveel gratis reclame moet die badderende aap haast wel een flinke zak geld hebben betaald.

En de muziek?

Wij zijn er nog niet helemaal uit of Getcha Some nu gekmakend eentonig is of juist geniale toekomstmuziek. De beat van producersduo WrighTrax is weliswaar niet zo monotoon als hij in eerste instantie lijkt (wie goed luistert hoort hoort voortdurend kleine variaties en verschuivingen in de muziek), maar toch is bijna vier minuten van (bijna) steeds hetzelfde best een lange zit. We gunnen ze het voordeel van de twijfel, maar WrighTrax heeft ons nog niet helemaal overtuigd.

Met dank aan sanne voor de tip.

facebook share facebook share

14 Reacties // Reageer

14 thoughts on “Nieuwe video: Big Sean – Getcha Some

    1. David

      Had hem gezien ja, mooie video, begin beetje creepy maar de mix is echt geweldig! Veel beter dan de rustige album versie. Die spoelde ik altijd door :P

        /   Reply  / 
  1. QS

    ”Kanye West was zo enthousiast dat hij ook in beeld wilde komen, zelfs al is hij nergens in het nummer te horen.”

    Dat komt omdat Kanye West hem bij z’n muzieklabel heeft gehaald. :)

      /   Reply  / 
  2. Siem

    Ja de nieuwe van Empire of the Sun :D !

      /   Reply  / 
    1. MASIS

      Als je nou even de moeite had genomen om 2 reacties boven je te lezen!;)

        /   Reply  / 
      1. MASIS

        Ow One step at the time tip je…

        Die clip is er al zeker een jaar meid!;)

          /   Reply  / 
    1. ...Naamlooz...

      O, sorry die is al besproken.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>