Nieuwe video: Katy Perry/Snoop Dogg – California Gurls


Maak kennis met Snoop Dogg, rapper, zakenman, gangster, pimp, kledingontwerper en – zo ontdekken we in deze videoclip – gezelschapsspelletjesfanaat. Hij speelt ze de hele tijd. Zelfs als hij alleen thuis is. Dan tegen zichzelf. Snoop’s favoriet is een nieuw spel genaamd ‘Candyfornia,’ met een spelbord van snoepgoed en sexy meisjes met blauwe haren als pionnen.

Eén van die pionnen is uiteraard Katy Perry. Helaas voor Snoop is Katy eigenwijs en bevrijdt tijdens haar reis door Candyfornication alle andere meisjes die in het spel zijn opgesloten. Ergens in die samenvatting zit vast een metafoor over sugar daddies en jonge vrouwen die in hun valstrik trappen, maar het gaat te ver om California Gurls een video met een boodschap te noemen. Regisseur Matthew Cullen creëert in de eerste plaats een prettig gestoorde fantasiewereld waarin Katy Perry alle ruimte krijgt om de sexy pinup uit te hangen.

Want sexy is dit filmpje zeker. Katy lijkt vastbesloten om niet onder te doen voor Christina’s en Gaga’s recente videoclips en gaat in California Gurls poedelnaakt. Alleen een paar hinderlijke plukjes suikerspin voorkomen dat we alles zien. Verdorie. En dan hebben we het niet eens gehad over de scene waarin Snoop’s leger van gummibeertjes wordt verslagen door Katy’s slagroomspuitende bikinitopje. Ook daarin ligt vast een metafoor verborgen voor het een of ander, maar die mogen jullie lekker zelf ontdekken. Bekijk California Gurls:

En de muziek?

We vonden het aanvankelijk niet echt een hoogtepunt in Katy Perry’s oeuvre, maar een paar luisterbeurten later gingen we toch overstag. Ja, California Gurls is een schaamteloos simpel liedje en nee, het verschilt inderdaad niet veel van producer en co-writer Dr. Luke’s vorige succesnummer Tik Tok. Allemaal waar, maar je moet tegelijkertijd wel een enorme chagrijn zijn om hier niet vrolijk van te worden. California Gurls is suikerzoete, niets-aan-de-hand popmuziek waar de zon spontaan van gaat schijnen. De zomer is begonnen! (Officieel pas over vier dagen (21 juni is het astronomische begin van de zomer) maar dat mag de pret niet drukken).

Met dank aan MusicNote voor de tip.

facebook share facebook share

30 Reacties // Reageer

30 thoughts on “Nieuwe video: Katy Perry/Snoop Dogg – California Gurls

  1. tyler

    Vette clip. Echt Katy Perry weer XD past wel bij elkaar

      /   Reply  / 
  2. Bas

    Katy Perry is natuurlijk ook niet verkeerd om te zien :)

      /   Reply  / 
  3. Simon

    Die allerlaatste seconde deed t m <3

      /   Reply  / 
  4. roxanna

    Mooie clip.

      /   Reply  / 
  5. Mel

    Zeker een leuke clip. Je word hier echt lekker vrolijk van.

      /   Reply  / 
    1. Ana

      B.o.B – Airplanes ft. Hayley Williams

        /   Reply  / 
  6. Koolecupcake

    ik heb honger…

    leuk liedje, clipje is geinig, met die gummybeertjez!

      /   Reply  / 
  7. Lisa

    Alstar Weekend – Dance Forever

      /   Reply  / 
  8. Lisa

    K3 – Handjes Draaien

      /   Reply  / 
  9. Deewii

    Justin Bieber ft Usher- Somebody to love

      /   Reply  / 
  10. Pingback: Nieuwe video: Katy Perry – Teenage Dream | Videoclips

  11. Pingback: Nieuwe video: Katy Perry – Firework | Videoclips

  12. Pingback: Nieuwe video: Steve Kardynal/Katy Perry – Peacock | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>